A ‘Soc el seu silenci’, el barceloní Jordi Lafebre hi barreja diferents gèneres que l’interessaven com a autor i com a lector. És una història d’intriga ambientada a Barcelona en què la psiquiatria i la salut mental tenen un paper fonamental. També “és una crònica social, una comèdia… La gent riu malgrat que hi ha gent que es mor” explica Lafebre a un equip del ‘Plaça Tísner‘.

L’Eva és una mica delirant, te’n fas amic de seguida”
Jordi Lafebre

Una protagonista amb trastorn bipolar

La protagonista d’aquest thiller és l’Eva, una psiquiatra que està sota teràpia i que té un trastorn bipolar. “Crec que n’hem de parlar i normalitzar-ho, a la vegada”, apunta Lefebre, que defensa que “no és que sigui tabú però a vegades abordem massa delicadament” les malalties mentals. L’autor s’ha assessorat amb psiquiatres i pacients a l’hora de construir el seu personatge principal.

Volia crear un llibre amb el qual t’asseguessis a la cadira i no poguessis parar de llegir fins al final”
Jordi Lafebre

“La bipolaritat és una malaltia dramàtica, que s’ha de tractar amb professionals, però al mateix temps aquest punt de boig, de comèdia, em donava l’oportunitat que l’Eva fos una mica delirant, te’n fas amic de seguida”, afegeix l’autor de còmics. “Volem que l’Eva sigui la nostra amiga tot i que sabem que potser ens fica en alguna situació una mica complexa”.

Afirma Lafebre que amb ‘Soc el seu silenci’ “volia crear un llibre que t’asseguessis a la cadira i no poguessis parar de llegir fins al final, i un cop tancat diguessis… en vull un altre!

‘Carta Blanca’ en català

El primer còmic com a guionista i dibuixant de Jordi Lafebre, ‘Carta Blanca‘, continua ben viu a les prestatgeries de les llibreries i biblioteques. La publicació en castellà ha arribat a la 4a reimpressió i Norma Editorial ha anunciat que de cara a setembre es podrà trobar també en català. La història d’amor platònica entre un científic i una alcaldessa, explicada en sentit invers al pas del temps, ha encisat milers de lectors des de la seva publicació el 2020 (editorial Dargaud), un llibre premiat a França com a Millor Còmic de l’Any als Premis Uderzo el 2021.