(ACN / Redacció) L’exposició “Miró-Picasso”, que es va inaugurar el 20 d’octubre, tancarà aquest diumenge les portes amb una previsió de 485.000 visitants. Fins a aquest divendres han visitat la mostra a la Fundació Joan Miró i al Museu Picasso 461.622 visitants i hi ha una previsió de prop de 24.000 visitants més fins diumenge, dia del tancament de l’exposició. Aquest dissabte s’han registrat algunes cues que en tot cas han estat força ràpides, d’uns 15 minuts d’espera.

Aquest divendres els dos museus van rebre la visita del ministre de Cultura, Ernest Urtasun; el secretari d’Estat de Cultura, Jordi Martí; l’ambaixador de França a Espanya, Jean Michel-Casa, i el cònsol general de França a Barcelona, Olivier Ramadour.

“Permet obrir noves mirades sobre la seva obra”

“Estic molt agraït al Museu Picasso i a la Fundació Joan Miró per aquesta històrica exposició de dos artistes cabdals del segle XX”, va destacar el ministre. “La interpretació conjunta dels dos artistes permet obrir noves mirades sobre la seva obra. Barcelona té la sort i el privilegi d’acollir dues institucions úniques que han permès la realització d’aquest exercici únic”, ha afegit Urtasun.

“Miró-Picasso” s’endinsa en la llarga i fructífera amistat que van mantenir els dos pintors, imprescindibles de l’art del segle XX. Coincidint amb la commemoració dels 50 anys de la mort de Picasso i el 40 anys del traspàs de Joan Miró, la mostra simultània als dos museus ofereix una selecció de més de 300 obres i documents.