El Comitè de Solidaritat de Nou Barris amb Palestina ha convertit el transformador elèctric de l’illa de la Plástica Flor, a la Prosperitat, en un crit d’atenció sobre la situació a Gaza. Les tres parets del transformador són el suport de tres murals diferents, on es recull el treball de fotoperiodistes de guerra.

Entre les obres que s’hi mostren destaca el mural de la campanya internacional ‘Unmute Gaza’. Es tracta d’imatges de fotoperiodistes tractades per altres artistes i amb el logo de silenciar el so. “La idea és amplificar la veu dels fotoperiodistes que estan fent aquestes fotos ara mateix a Gaza. Se’ls està silenciant amb comptes tancats o directament els maten“, explica Juan Kantor, un dels artistes que participen a la campanya.

‘Unmute Gaza’, una campanya internacional

Aquestes imatges tractades s’han convertit en cartells descarregables i imprimibles al web de la campanya, en què s’especifica el nom del fotoperiodista. Han començat a cobrir parets d’altres ciutats europees i a Nou Barris s’hi van voler sumar en dos espais ben emblemàtics per la seva lluita històrica.

Un és l’Ateneu Popular 9 Barris i l’altre, el transformador de l’illa de la Plástica Flor, que fins ara lluïa un mural amb les reivindicacions del veïnat. “Volem que la gent que passi per aquí s’adoni del patiment i la destrucció que estan vivint a Gaza amb els bombardeigs, però també amb la manca d’aliments”, apunta Ignasi Hosta, del Comitè de Solidaritat de Nou Barris amb Gaza. I sentencia: “No ens podem quedar de braços plegats, hem d’exigir que el govern reclami un alto el foc“.

Remoure consciències sobre la situació a Gaza

El mural de la campanya ‘Unmute Gaza’ limita amb un altre gran mural amb fons negre i un missatge clar: “Can you see us dying?”. Un missatge concís i directe: “Pots veure’ns morir?”. Segons l’artista i activista Amanda Wilson, l’obra busca remoure consciències. “Es tracta d’un missatge amb doble sentit. Literalment, perquè la situació a Gaza està silenciada, i després en el sentit de tancar els ulls al que no volem veure“, explica Wilson.

Per a la tercera paret, el Comitè de Solidaritat de Nou Barris va triar una gran bandera palestina. Els tres murals formen part de les accions que l’entitat du a terme des de l’octubre. També ha organitzat xerrades i una exposició fotogràfica itinerant per les biblioteques del districte.