El conflicte a Gaza ha tornat a estar present dins el plenari municipal de Barcelona. L’alcalde, Jaume Collboni, ha evitat pronunciar-se sobre la participació d’Israel en el Mobile World Congress 2024, que començarà dilluns. De fet, ha assegurat amb contundència que “no participarà en cap boicot i seguiré el programa previst”.

Prec dels comuns perquè Collboni es pronunciï

És la resposta que ha donat Collboni al prec de BComú en què li demanaven que aprofités el discurs que farà al sopar previ al Mobile World Congress per condemnar la presència d’Israel al certamen. Aquest dimecres Ada Colau va assegurar al programa ‘bàsics’, de betevé, que la presència de l’estat hebreu a la fira era “immoral”.

La líder dels comuns, que de nou ha lluït un mocador palestí al coll, també ha plantejat a Collboni que no participi en la salutació oficial vinculada a l’Ambaixada d’Israel i les empreses israelianes. Collboni ha respost que “el discurs agradarà a la regidora i la major part de barcelonins i representants d’aquest Ajuntament”, i ha evitat pronunciar-se més.

Colau critica Collboni per reprendre les relacions amb Israel “quan està violant els drets humans”
L’exalcaldessa considera que la decisió de Collboni “és una decepció” i que ho ha fet “en el pitjor moment, ara que Israel està cometent un autèntic genocidi”

Altres temes del plenari de febrer

Encreuament de declaracions en aquest ple del mes de febrer, en què s’ha evidenciat l’acostament entre el PSC i ERC després del pacte per l’aprovació inicial del pressupost municipal. A la sessió també s’ha aprovat declarar l’abús de les xarxes socials per part dels menors com un problema de salut pública i impulsar una comissió per fomentar l’ús del català. Els regidors han participat en un minut de silenci per les víctimes de l’incendi de València.