Aquest cap de setmana és la darrera oportunitat per admirar quadres com ‘La Masia’ de Joan Miró o ‘Les tres ballarines’ de Pablo Picasso abans que se’n tornin cap als museus als quals pertanyen, en aquests dos casos concrets, al Museu Nacional de Washington i la Tate Modern de Londres. Com aquestes, fins a 70 obres de tots dos artistes s’han exposat a Barcelona en el marc de l’exposició “Miró-Picasso”, una de les més importants de la temporada.

Molts barcelonins i gent d’altres punts de Catalunya eren conscients que difícilment es repetirà l’oportunitat de veure algunes d’aquestes obres i, encara menys, en el marc d’una mostra conjunta que explora la relació entre els dos artistes. “Són quadres que, quan viatgem, els anem expressament a veure i no podíem deixar passar l’oportunitat de veure’ls junts aquí”, ha comentat una visitant aquest dissabte. D’altres, vinguts de punts com Girona o Collbató, han qualificat l’exposició de “meravellosa, brillant i lluminosa” o com “una oportunitat única de veure obres que només s’estan aquí ocasionalment”.

Hi ha hagut gairebé mig milió de visitants, un 20 % és públic local

Gairebé mig milió de visitants

Les xifres demostren l’èxit d’una exposició qualificada d'”única i irrepetible” pels directors de tots dos museus. L’haurà vista gairebé mig milió de persones, un 20 % de les quals eren públic local. Es tracta d’un percentatge elevat tenint en compte que aquests museus, potser encara més el Picasso, estan acostumats a rebre sobretot turistes.

Quan tanqui portes, les obres tornaran a viatjar custodiades

A banda de les que han vingut de fora, les obres intercanviades entre tots dos museus van arribar escortades per la policia i amb l’atenta mirada de les conservadores dels museus, i a partir d’aquest diumenge tocarà el viatge invers. Obres com ‘Las Meninas’ de Picasso tornaran al lloc que els pertoca.