L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha anunciat una línia d’ajuts per valor de 4 M € adreçada als prop de 900 equipaments esportius de la ciutat -tant públics com privats- perquè puguin fer adaptacions a les seves instal·lacions amb l’objectiu que estalviïn més aigua. De fet, les darreres restriccions per l’emergència per sequera demanen al sector esportiu que gasti un 25 % menys de recursos hídrics que en situació de normalitat.

“Això és ajudar els sectors i no culpabilitzar-los”, ha justificat Collboni. L’alcalde ho ha dit des d’un Consell Extraordinari de la Federació del PSC a la ciutat, on ha avisat, però, que la línia d’ajuts dependrà del pressupost municipal del 2024. Uns comptes que encara no s’han aprovat i, per això, ha demanat responsabilitat als grups de l’oposició, en especial els comuns d’Ada Colau, per poder-los aprovar.

Aixetes i dutxes més eficients

Ara mateix, per donar compliment a les restriccions per sequera, Barcelona manté tancades un 25 % de les dutxes dels centres esportius. Amb els ajuts per valor de 4 M €, els equipaments públics i privats plantegen fer altres actuacions per estalviar aigua, com instal·lar sensors a les aixetes dels rentamans o actualitzar els polsadors de les dutxes amb temporitzadors més curts.

En paral·lel, el regidor d’Esports, David Escudé, ha explicat que també es podrien dur a terme altres actuacions més estructurals a les piscines, amb nous sistemes de reaprofitament d’aigua i per evitar-ne al màxim les pèrdues.

Barcelona, sense piscines públiques descobertes a l’estiu?
Si es manté l’emergència per sequera i no es flexibilitzen les restriccions, Barcelona es podria quedar sense les piscines municipals a l’aire lliure