Els Mossos d’Esquadra han detingut una dona de 30 anys i un home de 24 com a presumptes autors de diversos furts en domicilis. Els dos detinguts actuaven de forma coordinada i escollien les víctimes als entorns dels supermercats i buscaven un perfil molt concret: dones d’entre 85 i 92 anys amb mobilitat reduïda. El primer furt identificat es va produir el passat mes de novembre, al carrer de Ca l’Alegre de Dalt, al Camp d’en Grassot i Gràcia Nova. El darrer, l’1 de febrer, al carrer de la Ciutat de Balaguer, a Sant Gervasi – la Bonanova.

La dona està acusada de cinc furts i era la persona encarregada d’enganyar directament les víctimes. Es presentava als pisos vestida amb un davantal per fer-se passar per una treballadora de la llar. Explicava que treballava al pis de dalt i que li havia caigut una peça de roba al seu balcó o galeria. Demanava poder entrar al pis per recollir-la i, si ho aconseguia, s’assegurava de deixar la porta entreoberta. En aquest moment entrava en escena l’home, que accedia al pis per furtar els objectes de valor que trobava mentre la dona feia temps fent veure que remirava pel balcó.

Més de 300.000 euros en objectes robats

Tot i que les detencions s’han produït arran de cinc denúncies, la policia catalana sospita que haurien actuat en altres domicilis per intentar robar més persones. Gràcies als indicis recollits, van poder esbrinar la identitat dels detinguts i van localitzar el seu lloc de residència a Barcelona. Amb autorització judicial, van entrar al domicili i els van detenir el 14 de febrer.

A més, van requisar rellotges, joies, roba, complements i altres objectes robats valorats en més de 300.000 euros. També van trobar 10.000 euros en efectiu i documentació de diferents països, incloent passaports, permisos i llicències de conduir amb identitats presumptament falses, tot i que la policia científica encara ho ha de determinar.

La investigació segueix en curs. Els detinguts tenen nombrosos antecedents per fets similars en diversos punts del territori espanyol. Els Mossos d’Esquadra no descarten futures detencions de més persones relacionades amb aquests fets.