La GSMA, l’entitat que organitza el Mobile World Congress 2024 (MWC), ha encetat una campanya per demanar als congressistes arribats a la ciutat que redueixin el consum d’aigua per la sequera a Barcelona i a Catalunya. L’eslògan de la campanya és ‘Cada gota compta!’ i es fa arribar a través de tots els canals i plataformes que fan servir els visitants com les pantalles de Fira de Barcelona o alertes al mòbil.

Una vintena de pantalles al recinte firal

El missatge es repetirà continuadament per les més de 20 pantalles que hi ha repartides pel recinte de Fira de Barcelona. També es mostrarà a la gran pantalla de l’entrada sud, i es farà en català, castellà i anglès. “Ajuda’ns a donar suport a les mesures contra la sequera i fes servir l’aigua amb responsabilitat”, explica el missatge.

Missatges a les pantalles del metro

Molts congressistes s’allotgen a Barcelona durant la setmana del Mobile World Congress i es desplacen al recinte firal de l’Hospitalet de Llobregat amb metro. Per això, el mateix missatge que es mostrarà a les pantalles de Fira de Barcelona es veurà també a les pantalles dels espais publicitaris de les parades del metro.

Alertes al mòbil

Aquest text ja s’està fent arribar als usuaris a través de diverses plataformes digitals. Des dels dies previs a la celebració del Mobile, els congressistes han rebut per correu electrònic diferents directrius sobre com utilitzar l’aigua de manera més eficient. Durant els quatre dies que dura el congrés, del 26 al 29 de febrer, l’organització seguirà enviant notificacions a través de l’aplicació del MWC 2024 i els canals oficials de xarxes socials, on se’ls emplaça a consultar més informació al respecte.

Els hotels se sumen al compromís

El Gremi d’Hotels de Barcelona ja ha començat a distribuir als establiments material per reforçar el missatge de conscienciació per la sequera, en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat. Les pantalles de les habitacions i els espais comuns mostren el lema “STOP. L’aigua és un bé escàs, ajuda’ns a preservar-la”, que també es pot llegir en altres elements físics, com cartells, díptics o tovalloles.

El director general del Gremi d’Hotels de Barcelona ha reivindicat que el sector està conscienciat amb l’estalvi d’aigua. “En els darrers set anys el consum s’ha reduït un 40% gràcies a l’aplicació de noves tecnologies que en permeten l’estalvi”, ha declarat.

Sercotel retira els taps de les banyeres

La cadena d’hotels Sercotel ha optat per prendre mesures addicionals pel seu compte. A més de mostrar els cartells demanant que se’n faci un ús responsable, també han retirat els taps de les banyeres de les habitacions. Només els entreguen si els clients ho demanen. “S’intenta fer tot el que es pot perquè la situació de sequera és extrema”, apunta Josep Rodríguez, director de Sercotel.