Aquest diumenge la Fundació Antoni Tàpies ha acollit el Mobile Lunch 2024, un espai que organitza cada any la Mobile World Capital Barcelona abans que arrenqui el Mobile World Congress. La cita ha reunit 300 representants d’institucions i d’empreses d’àmbit local i nacional en un lloc icònic de la ciutat. L’alcalde, Jaume Collboni, ha destacat que Barcelona és l’indret idoni per emprendre i fer créixer un projecte tecnològic. Per la seva banda, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha anunciat que els pressupostos del 2024 superaran per primer cop els 1.000 milions d’euros en recerca i innovació.

Tant Aragonès com Collboni han assegurat que en aquests 18 anys d’organització de congrés a Barcelona, la ciutat ha aconseguit convertir-se en un node de connexions en el món tecnològic. “Ens hem consolidat com un ‘hub’ en l’àmbit de l’economia digital però també en un pol de referència de talent“, ha dit Aragonès.

Organitzar el Mobile Lunch 2024 a la Fundació Antoni Tàpies no és casual. La institució està d’aniversari i coincideix amb el centenari del naixement del cèlebre artista barceloní. El Mobile Lunch 2024 és la trobada prèvia al sopar inaugural del MWC, que tindrà lloc aquesta vespre al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC). A partir de les 19.30 h, s’espera l’assistència del rei Felip VI i el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez.

mobile lunch 2024

Barcelona, preparada per acollir el Mobile 2024

Mentrestant la ciutat ja batega a ritme tecnològic i econòmic. Tot i que no s’espera arribar als nivells del 2019, el sector hoteler i de restauració augura bones xifres. Hotels, apartaments i restaurants han penjat el cartell de complet per l’arribada de congressistes, que cada vegada aterren abans a Barcelona.

La Guàrdia Urbana ha activat un dispositiu especial de mobilitat i seguretat per al MWC 2024. A partir d’aquest diumenge, per exemple, comencen les restriccions d’aparcament en districtes com Ciutat Vella, Sants-Montjuïc i Sant Andreu. També es reforça el servei de transport públic, concretament, el metro i els ferrocarrils. Un servei de bus llançadora connectarà l’avinguda de la Reina Maria Cristina i la Fira Gran Via, on té lloc el congrés.