El desnonament de tres joves d’un pis del carrer del Carme, al Raval, s’ha pogut ajornar sense data. L’ordre de desallotjament estava prevista a les 10 del matí, però davant la concentració de persones per aturar-lo, convocades pel Sindicat d’Habitatge del Raval i el del Casc Antic, la comitiva judicial ha decidit no executar-lo aquest dimarts.

Els nois viurn en un pis del carrer del Carme des de fa gairebé dos anys sense contracte de lloguer, i aquesta és la primera ordre de desallotjament que rebien. En el mateix bloc, propietat de Cerberus, també hi ha altres casos de persones que hi viuen amb casuístiques similars. De fet, dimarts vinent hi ha previst un altre desnonament a la finca.

L’Ajuntament va obrir un expedient sancionador a la propietat el 2018 que no va tirar endavant perquè es van fer les obres de manteniment i reparació necessàries, i es van prorrogar els contractes de lloguer que aleshores hi havia a la finca. Al consistori li consta que a l’habitatge hi viu un sol home jove i que els serveis d’habitatge n’han requerit la documentació per poder valorar-ho a la Mesa d’Emergència.

Els joves, sense accés a l’habitatge

Durant la concentració, s’ha desplegat una pancarta a l’edifici reclamant “habitatge universal, gratuït i de qualitat”. Pels sindicats convocants aquesta és una acció política per denunciar que els joves no tenen accés a l’habitatge. Denuncien que els fons voltors, com els propietaris d’aquest immoble, utilitzen els pisos únicament com a inversió de capital. Asseguren que a Catalunya aquests fons voltor tenen 35.000 pisos, la majoria buits.

Justament aquest matí hi ha un altre desnonament previst a la Casa Orsola, també d’un jove de 22 anys que denuncia que no es pot pagar un pis de lloguer a Barcelona.

Els convocants de la protesta comparen el cas dels joves del carrer del Carme amb l’intent de desnonament d’una de les últimes veïnes de la Rambla fa tres anys que, finalment, es va aturar.