El jutge vol citar a declarar com a investigat el responsable de senyalització del tram de la via on va morir Xavi Moya, excampió d’Espanya de boxa. En concret, al carrer d’Aragó amb el de Sicília. Segons ha avançat ‘El Periódico’ i ha confirmat betevé, del jutjat número 17 de Barcelona ha reclamat als serveis jurídics de l’Ajuntament “que s’identifiqui la persona responsable de senyalització, conservació i manteniment de la via on va tenir lloc l’accident de data 7 d’octubre del 2023, a fi de prendre-li declaració com a investigat”.

L’objectiu és seguir investigant si el consistori va cometre alguna negligència en la senyalització d’unes obres en un carril bici que haurien causat l’accident. De fet, el sinistre va passar quan la víctima circulava amb moto i va caure per una peça de cautxú —del carril bici— que, per l’entorn de la víctima, era poc visible i no estava degudament senyalitzat”.

Els advocats afirmen que la decisió és un fet sense precedents

Els advocats de la família, Daniel Vosseler i Pedro Santamaría, qualifiquen aquesta decisió com un fet sense precedents. Els lletrats asseguren: “Mai en la història judicial s’havia citat com a investigat el responsable de la conservació i manteniment de la via pública de l’Ajuntament de Barcelona per possible responsabilitat en un accident de trànsit”.

Es podria imputar a aquesta persona per un presumpte delicte d’homicidi imprudent.”
Daniel Vosseler, advocat família Moya

Per aquest motiu, expliquen que és una fita “que obre una nova dimensió en la millora del control de la seguretat viària de Barcelona i de tot Espanya”. Vosseler fins i tot va un pas més enllà i assenyala que, “això vol dir que s’aprecien indicis de criminalitat i es podria imputar a aquesta persona per un presumpte delicte d’homicidi imprudent.”, per l’advocat, ” el Xavi es va trobar amb una trampa mortal que va fer inevitable la seva mort.”

Possible demanda col·lectiva

L’equip jurídic assenyala que en aquell mateix punt del carrer d’Aragó es van produir més accidents i estudien la possibilitat d’engegar una demanda col·lectiva contra l’Ajuntament per deixadesa de funcions públiques.

això transformarà òbviament la causa del Xavi Moya en una causa col·lectiva.”
Daniel Vosseler, advocat família Moya

Els advocats argumenten que, “hi han hagut multitud de víctimes i de lesionats que s’han fet mal en aquest mateix punt. Tot plegat durant aquest espai de temps on aquella zona estava completament abandonada, és que hi ha hagut una deixades de funció pública molt evident i això transformarà òbviament la causa del Xavi Moya en una causa col·lectiva.”

L’Ajuntament col·laborarà “com fa sempre” amb la justícia

L’Ajuntament de Barcelona, coneixedors d’aquestes novetats del cas, asseguren que col·laborarà “com fa sempre i en tot moment amb el que es requereixi judicialment”.