sentencia dani alves

(Agències/Redacció) L’Audiència de Barcelona ha citat aquest dijous, 22 de febrer, l’exjugador del Barça Dani Alves per comunicar-li previsiblement la sentència del judici per agressió sexual que es va celebrar contra ell fa dues setmanes, cas pel qual afronta una pena de fins a 12 anys de presó.

Segons el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, la secció 21a de l’Audiència de Barcelona ha citat el futbolista i totes les parts del procediment a les 10 del matí per notificar-los quina decisió ha pres en relació a la petició de la defensa de deixar-lo en llibertat, en espera de la sentència, que podria anunciar-se aquest mateix dia, o uns dies més tard. Alves serà conduït en furgoneta policial davant el tribunal des de la presó de Brians, on fa poc més d’un any va ingressar en situació de presó provisional.

El TSJC ha explicat que la notificació és un tràmit que no és públic i que, per tant, cap mitjà de comunicació podrà accedir a l’interior de l’edifici judicial per fer-ne la cobertura. 

Les penes sol·licitades per a Dani Alves

La Fiscalia demana nou anys de presó per a l’internacional brasiler, a qui acusa d’un delicte d’agressió sexual per violar una noia de 23 anys al lavabo d’un reservat de la discoteca Sutton de Barcelona la nit del 30 de desembre del 2022. Per la seva banda, l’acusació particular, que exerceix la lletrada Ester García, li sol·licita 12 anys de presó i la mateixa indemnització que la Fiscalia, de 150.000 euros. La defensa del jugador, que nega la violació, demana al tribunal que l’absolgui o, com a alternativa, que el condemni a un any de presó per agressió sexual.

A més d’Alves, hauran de comparèixer aquest dijous davant l’Audiència de Barcelona els procuradors de la defensa del futbolista i de l’acusació particular, exercida per la víctima, per lliurar-los la sentència. Juntament amb la sentència, el tribunal resoldrà la petició de llibertat provisional que va plantejar l’advocada del futbolista, Inés Guardiola, al final del judici, que es va celebrar entre el 5 i el 7 de febrer passats.