L’exposició “Sorolla, una nova dimensió” aterra al Centre d’Art Amatller en el centenari de la mort de Joaquim Sorolla, un dels pintors d’entre segles més celebrat a escala mundial. Amb gairebé totes les entrades exhaurides, aquesta mostra de més de 1.000 metres quadrats, ofereix instal·lacions digitals i immersives per capbussar-se a la vida i l’obra del pintor valencià. ‘Plaça Tísner’ l’ha visitada per fer un passeig entre els quadres més emblemàtics de Sorolla.

Una experiència immersiva

La joia de la corona de l’exposició és una sala immersiva de 300 metres quadrats on es projecta una pel·lícula en 360º feta amb imatges i pintures de Sorolla. La banda sonora, composta pel músic Rafel Plana, t’acompanya per un recorregut artístic amb animacions en 3D i efectes digitals. Un altre dels espais més màgics d’aquesta mostra és la sala de realitat virtual, que proposa un viatge per l’interior dels quadres de Sorolla.

Experimentar i jugar amb Sorolla

Aquesta exposició, de Layers Reality, s’apropa al visitant amb objectes i efectes visuals. “Es mostren elements històrics, com una barca o roba tradicional de la València de l’època de Sorolla, ciutat que tant va influenciar les primeres obres del pintor”, explica Artur Duart, comissari de l’exposició “Sorolla, una nova dimensió”. Els participants també poden apropar-se a l’obra de Sorolla acolorint els personatges dels quadres més emblemàtics per, posteriorment, integrar-los digitalment a les obres del pintor. Una exposició que també inclou un fotomaton que et fotografia el rostre i l’adapta a la pinzellada de Sorolla.

Obra original

A més, a l’exposició es poden veure una desena d’obres originals que mostren els diversos estils de les etapes per les quals va passar el pintor. “Sorolla tenia un estil únic, era lluminós: pintava els quadres com si fes una fotografia. Tenia un gran talent per captar un moment únic, copsant la llum precisa“, explica Artur Duart, comissari de l’exposició.