El Grup Municipal d’ERC ha votat a favor del primer tràmit per aprovar el pressupost de l’Ajuntament de Barcelona per al 2024. En una entrevista al ‘bàsics’ el portaveu del Grup Municipal d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Castellana, ha manifestat la bona sintonia amb el govern municipal: “Hem parlat de Barcelona en un clima serè, tranquil, calmat i de confiança”. A més, ha assegurat que s’ha arribat a un acord ja que hi ha “una relació franca” per poder abordar els debats d’aquests dies per tancar l’acord del pressupost.

Els republicans reivindiquen l’acord amb el PSC pels comptes, però es mostren prudents i allunyats de la possibilitat d’un pacte de govern imminent. És el que ha manifestat Castellana, que ha assegurat: “Hem intensificat en les darreres setmanes, però hem parlat més de pressupost que d’altres qüestions“.

ERC assegura que ha condicionat un pressupost progressista

ERC manté que s’ha negociat per condicionar un rumb progressista en el pressupost. Pel que fa a acord, Castellana defensa: “Tenim el compromís del govern municipal que aquestes mesures que s’han negociat s’incorporaran al pressupost”. I afegeix que es farà “de la forma que s’hagin d’aprovar”. També alerta que si el govern municipal canviés de parer s’haurien de replantejar la posició dels republicans.

“No hem plantejat cap exclusió de cap altra força”

Castellana ha reivindicat un acord basat en un contingut i s’ha mostrat contrari a “posar altres consideracions partidistes damunt la taula que no aporten res a la ciutat”, que de moment, considera, “han demostrat els comuns” ha assegurat . A més, ha assegurat que no han vetat cap partit de les negociacions: “No hem plantejat cap exclusió de cap altra força”.

Castellana ha assegurat que tenen bona relació amb TriasxBCN, tot i que el regidor Ramon Tremosa ha acusat els republicans de “frau electoral” per no haver dit en campanya que volia pactar amb els socialistes.

“Acabar el 2024 amb 1.000 pisos públics més”

Entre les mesures pactades per donar suport al pressupost destaca la creació d’una oficina de la llengua catalana, desenvolupar la T-Cultura per facilitar l’accés a l’oferta cultural pública en català i un miler d’habitatges públics. “Volíem garantir que puguem acabar el 2024 amb 1.000 pisos públics més a la ciutat” ha reivindicat el portaveu del Grup Municipal d’ERC.

A més, d’aquest acord, Castellana n’ha destacat la proposta perquè “10 milions de l’impost turístic es destinin a la Barceloneta”. En concret, especifica, per millorar l’espai públic, la seguretat i la neteja.

Un altre compromís que ERC ha pactat amb el PSC és que en els plans urbanístics que han de determinar cada peça de la Model com s’han de desenvolupar que es prevegi mantenir l’espai on va ser executat Puig Antich. Consideren que així es manté “la memòria democràtica i la lluita antifranquista i antifeixista en què Barcelona sempre ha estat avantguarda”.

El portaveu d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona creu que en vuit mesos de mandat ha canviat molt el tauler polític i per això destaca “aquest canvi de rumb que mostra aquest pressupost respecte a l’acció del PSC en aquests primers mesos de mandat del govern de la ciutat”, que assegura és més progressista.