previsió del temps 24 i 25 de febrer del 2024 Catalunya

La previsió del temps per a aquest cap de setmana anuncia un escenari ben diferent del dels darrers dies a causa de la proximitat d’una profunda borrasca atlàntica i de l’arribada d’una massa d’aire d’origen polar marítima. El vent de ponent i mestral es farà notar a bona part del territori i es mantindrà el temps canviant, amb ruixats dispersos sobretot al nord del país.

El termòmetre assenyalarà valors propis per a l’època de l’any.

Dissabte: vent i ruixats dispersos a la tarda cap al nord-est

Dissabte continuarà bufant el vent de mestral amb ratxes moderades a la meitat sud del país i en alguns punts de l’interior i ponent.

El cel es mantindrà poc ennuvolat a moltes comarques, sobretot al matí. Les nuvolades aniran a més a partir de mig matí i a la tarda deixaran escapar ruixats aïllats en punts dels Prepirineus, l’interior de les comarques gironines, punts del prelitoral nord i a l’entorn de la serralada Transversal. Es tractarà en general de xàfecs poc rellevants, de neu a l’entorn dels 800 metres. No es descarta alguna calamarsada o ruixat de neu rodona.

Nevarà de forma intermitent cap a la Vall d’Aran i del nord-oest d’Andorra. Malgrat això, no s’espera cap gran nevada.

Ambient fred arreu, sensació d’hivern marcada.

Diumenge: més núvols a partir del migdia

El segon dia del cap de setmana ens portarà un temps una mica més inestable. Entre la matinada i primera hora del matí s’escaparan ruixats de neu als Pirineus i punts del Prepirineu Occidental. La cota de neu podria desplomar-se de matinada fins al fons de les valls. També plourà de matinada a Ponent i algun punt de la depressió Central.

Cel canviant al centre del dia i possibilitat de xàfecs a l’oest del país a darrera hora de la jornada.

Ambient fred i vent moderat de l’oest, el sud i sobretot a zones altes de la Serralada Transversal.

Recorda que et pots informar permanentment del temps a @btveltemps.