Si hi ha dues coses que caracteritzen el grup de dones Mou-te les Corts són el moviment i els somriures. Així el defineix Carme Maggi, creadora d’aquesta entitat, que fa 28 anys: “Si hi ha moviment, hi ha cares de felicitat”. La intenció inicial de la Carme era engrescar les dones del districte a fer activitat física, però ha aconseguit molt més.

Les més de 200 integrants del grup consideren el Mou-te com una família en què hi ha empara, sororitat, suport i bon humor. Carme Martínez, de 85 anys, explica a betevé que aquesta entitat és “un somni que li ha canviat la vida”, gràcies al qual ha après sevillanes i balls en línia. Vanessa Martínez diu que quan es va jubilar va buscar activitats i el Mou-te li va obrir “un altre món”.

Moltes de les integrants del grup hi arriben després de passar una malaltia, enviudar o jubilar-se i necessiten sentir-se acompanyades en una nova etapa. La presidenta del Grup Mou-te té clar que la solució és “que es belluguin, que es belluguin molt”.

El ball en línia, el taitxí, la piscina, la gimnàstica i les sevillanes són les eines per cosir aquest grup, que va més enllà, perquè participen en moltes activitats a l’aire lliure del districte. Aquests dies, per exemple, es preparen per participar en la rua de Carnestoltes de les Corts.