Una gran roda volta pels carrers del Raval durant el matí d’aquest dissabte. Es tracta d’una acció de protesta veïnal. La roda del silenci és una esfera amb el conegut mural d’una dona que es tapa les orelles, que un grup de veïns empenta per donar visibilitat als problemes de convivència al barri i el conflicte amb el soroll nocturn. Des de fa temps denuncien que, especialment durant les nits, es vulnera sistemàticament el dret del descans.

Recorregut de la roda

La roda ha començat a girar passades les 11 h al carrer de l’Aurora. Els veïns que hi participen, una desena de persones del Raval i també del Gòtic, tenen previst fer-la passejar durant una hora per la rambla del Raval i la plaça d’Aurèlia Capmany, seguir pel carrer del Carme i dels Àngels, la plaça dels Àngels i el carrer de Joaquín Costa. L’acte clourà amb un vermut popular a la rambla del Raval.

Una roda amb quilometratge acumulat

No és el primer cop que aquesta gran roda recorre els carrers del nucli antic de la ciutat. El 18 de desembre del 2022 un grup de veïns ja la va fer rodar pel Raval i el Gòtic, per reivindicar també el dret del descans “com una necessitat vital”.

Més queixes veïnals pel soroll

Fa temps que els veïns de Ciutat Vella es queixen del soroll al barri, sobretot a la nit. Al juny una desena de veïns del barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera van enganxar un mural al passeig del Born per denunciar la contaminació acústica i demanar que es garanteixi el dret del descans.