Les obres que van començar el mes de juliol per reformar el carrer de Loreto, a les Corts, han acabat amb la paciència dels veïns. El tram de 200 metres de carrer afectat per les obres està bloquejat per tanques a les dues voreres, fet que dificulta molt als veïns poder creuar d’una banda a l’altra. Malgrat que hi ha quatre passarel·les, els veïns i comerciants del carrer es troben que han de fer força metres de més per poder canviar de vorera.

És el cas de la Caty Carr, que té un negoci en una banda del carrer i viu just a l’altra. Assegura que “és molt difícil atreure gent al negoci amb tot això” i lamenta que “no es veuen gaires canvis” i que la vorera que ja han fet ha quedat “quasi igual que com estava abans”.

Una altra veïna, l’Anna Serrahima, es troba que li han tapat l’entrada al pàrquing i que per accedir-hi amb la moto ha de “fer tota la volta”. La Sílvia Pasqual afegeix que els veïns estan “farts” del soroll que generen els treballs.

L’accés a un garatge del carrer de Loreto, tapat per les obres

Signatures per canviar de lloc els contenidors

El veïnat també ha recollit un centenar de signatures per demanar que la filera de contenidors que hi havia abans de les obres sigui reubicada en una cantonada on no hi hagi habitatges. Els veïns asseguren que eren un focus de brutícia i que la recollida generava moltes molèsties.

Filera de contenidors que els veïns volen canviar d’ubicació després de les obres

Renovació del paviment i millora del sistema de recollida d’aigües

El projecte, que té un pressupost de 927.000 euros, inclou la renovació del paviment de calçada i voreres, el soterrament de les línies aèries existents i la col·locació de mobiliari urbà. També es millorarà el sistema de recollida d’aigües. Les obres estan previstes que acabin en les properes setmanes, segons fonts municipals.