inici curs escolar 2024 2025 catalunya

Et preguntes quan és l’inici del curs escolar 2024-25 a Catalunya? Si tens fills en edat escolar, probablement vols saber quan comencen les classes al setembre. Després de dos anys d’avançament de les classes al setembre, amb diverses vagues i canvis de criteri, ara una altra vegada el calendari escolar s’endarrerirà uns dies, amb l’objectiu que els docents tinguin més temps per preparar les classes. En qualsevol cas, serà abans de la Diada.

La data de l’inici escolar del curs 2024-25 ha estat anunciada oficialment aquest dijous, 22 de febrer: el primer dia de les classes a escoles i instituts serà el dilluns 9 de setembre.

L’inici del curs escolar 2024-2025, el 9 de setembre

Finalment, les classes començaran el 9 de setembre, tal com ha comunicat la consellera Anna Simó. La proposta la va plantejar el Consell Escolar en un inici al Departament d’Educació, que finalment ha acceptat la proposta. La conselleria ha traslladat a la Junta de direccions aquesta decisió i després l’ha fet pública en una compareixença.

Els representants del Consell Escolar i les direccions de diversos centres han demanat els darrers mesos que els docents tinguin almenys cinc dies laborables per preparar el curs quan tornin de les vacances, un escenari que finalment es complirà, ja que la primera jornada de classes serà el sisè dia laborable del mes de setembre. A canvi, el curs acabarà el 20 de juny del 2025.

No a retardar l’inici de classes al 12 de setembre

Part de la comunitat educativa demana fixar l’inici de curs el 12 de setembre, però Simó insisteix que les classes començaran sempre abans de la Diada durant aquest mandat. “Ni parlar-ne mentre jo sigui consellera d’Educació“, ha dit.

Fixar un criteri estable per a l’inici de curs

L’inici de curs s’ha convertit en un maldecap per al govern català, després de dos anys convulsos per les vagues per l’avançament del curs al 5 de setembre. El 2023, Educació va establir un criteri estable per evitar haver de negociar cada any la data. El departament va decidir que les classes començarien sempre el quart dia laborable de setembre per a l’educació bàsica i el primer dia laborable després de la Diada per a la postobligatòria. Un criteri que va quedar en suspens i que Educació ha revisat les darreres setmanes, fins que ha pres la decisió d’endarrerir el primer dia de classes.