Crítiques velades de Xavier Trias a ERC l’endemà de l’aprovació inicial dels pressupostos gràcies al suport dels republicans i els comuns. Trias creu que si Ernest Maragall encara fos el líder municipal dels republicans ERC no hauria donat suport a Collboni. Ho ha dit al ‘Cafè d’idees’, de TVE, en què ha detallat que “són incoherències que fan que la gent no ens entengui”.

En aquesta entrevista, Trias ha revelat que va oferir a ERC entrar amb ells a un govern amb Collboni, però ha assegurat que els republicans no ho van acceptar. Trias ha lloat Maragall per ser una persona entregada a la ciutat “a diferència d’altres, que usen Barcelona per fer les seves coses o de partit”. I aquí ha carregat contra socialistes i populars, que ara “es passegen per Espanya dient que gràcies a ells no hi ha alcalde independentista”.

Les crítiques més dures les ha adreçat contra Jaume Collboni, a qui ha acusat de no ser “ni coherent ni creïble”. Trias considera que “volia ser alcalde a costa del que fos” i ha explicat que va enganyar el PP perquè l’investissin alcalde. Amb contundència, ha afirmat que “Collboni i Illa, el que volen és dominar el país i arraconar Junts”.

Trias diu que plegarà per “no ser un tap”

Un cop més, Trias ha defensat la necessitat d’un govern fort per a Barcelona i s’ha tornat a oferir al PSC. “Jo volia canvi, però ara veig clar que no hi ha canvi”, ha explicat. Trias considera que Collboni vol governar amb ERC amb suports puntuals de Trias i comuns: “I jo dic: ‘Amb mi, no'”. Per això, s’ha refermat que no vol ser un tap: “El Trias se’n va”. I ha assegurat que plegarà i que “aquí no hi ha una discussió de cadires”.