(ACN) L’estudi barceloní Alike Studio ha estrenat aquest dijous el videojoc ‘Tamagotchi Adventure Kingdom’, protagonitzat per la popular mascota virtual de la franquícia Tamagotchi. Es tracta d’un projecte en el qual ha estat treballant els darrers dos anys i que surt de forma exclusiva per Apple Arcade. La història gira al voltant de la vida del protagonista –en Mametchi– mentre viatja arreu del món per resoldre problemes, fer amics i restaurar la tranquil·litat al seu regne.

Els seus creadors, Marc i Xavi Terris, han explicat en una entrevista a l’ACN que ha estat un “un repte molt gran” i que els venia de gust tornar a treballar amb Bandai Namco, després d’haver-ho fet ja amb ‘Very Little Nightmares’, un videojoc anterior. Aquesta nova proposta convida el jugador a interactuar amb el món i participar en la vida del protagonista d’altres formes, com per exemple explorant el seu entorn, fent amistat amb altres personatges, o personalitzant el campament, la llar o, fins i tot, la roba d’un mateix.

Mateixos personatges, disseny millorat

Segons els seus autors, el videojoc s’allunya de l’imaginari que pot tenir la gent d’un dispositiu Tamagotchi, tot i que també reconeix que el “món i els personatges” són els mateixos que el de les joguines de fa vint anys. Això sí, remarca que tot plegat passa d’una estètica formada per uns pocs píxels, a un disseny més estilitzat, amb formes i colors. “Quan fa dos anys va venir Bandai Namco i ens ho va proposar, sabíem que era una oferta que no podíem rebutjar”, recorden. “Significava créixer com a empresa i a la vegada era un repte que ens venia molt de gust”.

El canvi els va permetre passar de ser quatre treballadors, a passar dels vint en diferents moments del procés de desenvolupament. Un projecte “ambiciós” que esperen que els permeti continuar consolidant-se com a empresa i també “contribuir” d’alguna manera a millorar la indústria dels videojocs a Catalunya. El joc està pensat per a tots els públics i s’ha traduït en una quinzena d’idiomes diferents, entre els quals, de moment, no hi ha el català, tot i que Alike Studio treballa per incorporar-lo com més aviat millor. Pel que fa a les plataformes, es pot trobar en exclusiva a Apple Arcade, incloent-hi Apple TV, IOS i Mac.