Nominats premis LEN 2023

Un any més, la natació catalana torna a ser protagonista en els premis europeus de natació que atorga la LEN. Sis esportistes catalans han estat nominats als Premis de la LEN en les categories de natació artística i waterpolo. Els jugadors Felipe Perrone, Álvaro Granados, Elena Ruiz i Judith Forca opten al premi en waterpolo, mentre que Iris Tió i Dennis González tenen opció en la natació sincronitzada.

El waterpolo té quatre candidats medallistes europeus i mundials

El Club Natació Sant Andreu i el CN Atlètic-Barceloneta tenen dos esportistes entre els candidats. Fa pocs dies, Elena Ruiz tornava a Barcelona després de guanyar la medalla de bronze al Mundial de Doha contra la selecció de Grècia. La jugadora del Sant Andreu pot acumular un premi més, ja que està nominada als premis LEN a la millor jugadora de waterpolo. En la mateixa situació, trobem la guanyadora de l’any 2022, Judith Forca, del CN Sabadell i companya d’equip en la selecció femenina espanyola de waterpolo de l’Elena. Amb la medalla de bronze també al coll, Forca va ser la màxima golejadora a Fukuoka als vuitens de final del Mundial.

En categoria masculina, estan nominats l’egarenc Álvaro Granados i l’hispanobrasiler Felipe Perrone. El jugador de l’Atlètic-Barceloneta podria agafar el relleu del seu company d’equip, Unai Aguirre, que el va aconseguir la temporada passada. Perrone i Granados, companys d’equip a la selecció espanyola de waterpolo, han aconseguit el títol de campions d’Europa i la medalla de bronze al Mundial de Doha.

Debut de Dennis González en un Mundial i candidat als premis

El nedador del CN Kallipolis, Denis González és un altre candidat als premis de la LEN en natació artística. El rubinenc va aconseguir tres medalles al Campionat Mundial de Natació de 2023 i dos als Jocs Europeus de Cracòvia de 2023. Juntament amb Denis, el canari Fernando Díaz del Rio, que va penjar-se una medalla a Doha.

En categoria femenina està nominada la barcelonina Iris Tió, que s’ha penjat el bronze en el duet tècnic del Mundial de Doha amb Alisa Ozhogina. Tió, va ser la primera esportista barcelonina i catalana que aconseguia una medalla al Mundial de Doha.

Com funciona la votació

El vot del públic comptarà un 30 % del total de vots, amb una ponderació del 70 % per als membres europeus de l’Aquàtica i el vot del comitè tècnic. Els aficionats a l’aquàtic poden emetre un vot per categoria en cada disciplina.

Per escollir el guanyador, només clar entrar a la web dels Premis Europeus Aquàtics del 2023 i clicar sobre la imatge de l’esportista desitjat. La votació es tancarà el 3 de març a les 23.59 h i els guanyadors es sabran entre el 25 de març i el 3 d’abril.