Després d’alguns plugims dispersos, la previsió del temps per a dilluns indica un matí amb més clarianes i estones de ressol sobretot com més al sud de la regió metropolitana. No obstant, la calma tensa s’allargarà fins a mig matí o cap els volts del migdia abans no arribin nous xàfecs i alguna calamarsada al litoral i prelitoral nord. Ambient una mica més suau durant les hores centrals.

  • 6 h: matinada menys freda amb alguna gota despistada
  • 9 h: restes de gotes amb obertura de clarianes
  • 12 h: més sol com més al sud i primers xàfecs al nord de la regió metropolitana
  • 15 h: xàfecs entre el Vallès Oriental i el Maresme
  • 18 h: es mantindrà la inestabilitat cap al nord i nord-est
  • 21 h: nit més freda

Més sol com més al sud

Estem a punt de deixar enrere una nit de diumenge amb algunes gotellades disperses que continuaran remullant algunes viles del Garraf, del Baix Llobregat, de l’Anoia i l’Alt Penedès, així com a la ciutat de Barcelona, de mica en mica aniran minvant. Tot just quatre gotes mal comptades, però seran suficients per esquitxar la bugada estesa que ja era llesta per entrar.

Dilluns ens llevarem amb fresca, tot i que les temperatures mínimes seran semblants o una mica més altes respecte les de diumenge. Matí amb més sol com més al sud de la regió metropolitana mentre que els núvols encara seran força presents al centre i al nord. Cel canviant amb una mar molt remoguda.

Migdia i tarda de dilluns amb xàfecs acompanyats d’alguna tempesta i calamarsa o neu granulada entre la Garriga, Sant Celoni, Arbúcies, Mataró i Arenys de Mar. Màximes una mica més altes, un parell o tres de graus.

Tarda més suau amb enrenou al nord-est

El pas d’un front fred obrirà la porta a nous xàfecs o fins i tot, localment algun patac al nord-est del país cap els volts del migdia. Les precipitacions puntualment aniran acompanyades de tempesta i calamarsa. En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís d’intensitat de pluja de caràcter moderat per dilluns entre les 12h del migdia i la mitjanit a les comarques del Vallès Oriental, el Maresme, la Selva, el Gironès, el Baix i l’Alt Empordà, la Garrotxa i el Pla de l’Estany.

Pel que fa a la cota de neu rondarà els 1.200 i 1.400 m, pel que el massís del Montseny podria tornar a rebre una petita enfarinada, més aviat simbòlica. Noves nevades al Pirineu i Prepirineu lleidatà que agafaran embranzida de cara a dimarts.

Més clarianes com més al sud, més probables a les comarques de Tarragona amb alguna enfarinada al massís dels Ports de cara a la nit de dilluns a dimarts. Tot plegat amb vent de mestral i tramuntana als dos extrems del país enrabiades amb el pas de les hores. En general, màximes una mica més altes.

La previsió del temps a Barcelona, permanentment actualitzada