L’Ajuntament de Barcelona ha lliurat les claus de 85 nous habitatges públics amb serveis per a gent gran a la Trinitat Vella. Els pisos, per exemple, disposen de línies telefòniques connectades al servei de teleassistència, banys adaptats o endolls situats en altures còmodes. Els inquilins paguen un lloguer social en funció dels seus ingressos.

L’acte l’ha presidit l’alcalde de la ciutat, Jaume Collboni, i també hi ha estat present la regidora de Sant Andreu, Marta Villanueva. Els pisos formen part d’una promoció de l’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació de Barcelona (IMHAB). Aquesta és la 26a promoció d’habitatges públics per a gent gran a la ciutat. Si afegim les quatre promocions que ja s’estan construint, s’arribarà a les 2.000 llars d’aquestes característiques quan s’acabin les obres. Actualment n’hi ha 1.566.

Servei de teleassistència i banys adaptats

Els beneficiaris són persones de més de 65 anys que tenen autonomia, però o no tenen un habitatge o bé no és accessible per a elles. Els serveis amb què estan equipats els habitatges permeten als inquilins millorar les condicions de vida amb l’objectiu de garantir-ne l’autonomia durant el màxim de temps possible. Els telèfons estan connectats al servei de teleassistència, els banys estan adaptats per facilitar-ne l’ús i evitar caigudes i els endolls s’han col·locat en altures còmodes. Cada habitatge té una habitació i hi poden viure una o dues persones.

Incentius a la vida comunitària

Pel que fa al bloc de pisos, incorpora sales polivalents orientades a activitats comunitàries, on s’incentiven les relacions entre els veïns per evitar la solitud. A més, disposen de consergeria, servei de neteja, geriatria i alarmes internes per accelerar l’arribada dels serveis d’emergència en cas que hi hagi un incident.

L’edifici té 11 plantes. A la cinquena es troben els espais comuns i les sales polivalents, mentre que al terrat hi ha una bugaderia comunitària, horts urbans i plaques fotovoltaiques. Just al costat hi haurà una cinquantena d’habitatges de lloguer social que es lliuraran properament, tot i que tenen accessos independents. En total, l’Ajuntament de Barcelona hi ha destinat 17.952.246 euros.