4.500 persones, segons la Guàrdia Urbana, i 20.000 segons els organitzadors, han participat en una nova manifestació a Barcelona en suport de Palestina en la segona gran jornada de mobilització estatal des que va esclatar la guerra a Gaza. Al llarg del dia hi ha convocades manifestacions repartides en un centenar de ciutats espanyoles. A Barcelona, la manifestació l’ha convocat la coalició Prou Complicitat amb Israel i la Comunitat Palestina Catalunya. Aquesta última ha habilitat una carpa amb productes solidaris, com ara bosses, banderes o barrets tradicionals, i on també han recollit donacions.

Asseguda en memòria dels infants morts

Abans que comencés la marxa, un grup de manifestants han protagonitzat una asseguda als Jardinets de Gràcia per escenificar els cadàvers dels milers d’infants morts com a conseqüència dels bombardejos per part de l’exèrcit d’Israel. A més, han cantat cançons de dol en la seva memòria.

La manifestació ha començat al passeig de Gràcia, a l’altura de l’avinguda Diagonal, passades les 12 h. Els assistents han reclamat la fi d’un conflicte que titllen de “genocidi”. També han exigit que els estats aturin el comerç d’armament amb Israel. La concentració ha acabat a la plaça de Catalunya.

BComú no anirà a la inauguració del MWC per la presència d’Israel

Entre les autoritats polítiques que han assistit a aquesta manifestació es troba la presidenta de BComú, Ada Colau, qui ha tornat a emplaçar el govern municipal a “suspendre les relacions institucionals amb Israel”. La líder dels comuns ha anunciat que no aniran a la inauguració del Mobile World Congress 2024 (MWC), ni al sopar ni a l’acte d’aquest dilluns. D’aquesta manera, mostren el seu rebuig per la presència d’Israel al saló de telefonia mòbil.