La Comissió de Govern de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat el projecte executiu per urbanitzar el solar de l’antic Mercat del Peix, on es farà el futur complex de recerca i innovació. Es tracta de l’espai que es troba entre els carrers de Villena, Wellington i Trias Fargas, i l’avinguda d’Icària. Des del gener del 2023 ja van començar els treballs per transformar aquests entorns a la Ciutadella i construir tres edificis. Ara, es fa un pas endavant als entorns.

La superfície a urbanitzar consta de 9.377 m² i permetrà convertir-la en un espai per a vianants que connectarà els tres edificis del complex i l’entorn. Està previst que les obres comencin durant el primer trimestre del 2025. El final dels treballs hauria de coincidir amb l’acabament dels edificis del centre de recerca, durant el 2027. El conjunt del projecte d’urbanització té un pressupost de 3,4 milions d’euros.

Plànol del futur complex d’innovació al solar de l’antic Mercat del Peix.

Un gran espai verd per a vianants

L’actual zona d’aparcament es transformarà en un gran espai verd amb parterres i arbrat. S’hi instal·larà mobiliari per adequar-lo a una àrea d’estada ciutadana. El trànsit que ara circula pel carrer de Villena desapareixerà i aquest carrer passarà a ser una via per a vianants. Tot plegat connectarà amb el Parc de la Ciutadella, el Parc de Carles I i els Jardins d’Atlanta.