Famílies i veïns de les escoles Ítaca i Anglesola, a les Corts, denuncien que hi ha un semàfor perillós per diferents motius al carrer de Numància, entre els carrers de Solà i Anglesola: els vianants tenen 26 segons per travessar un carril bus, dos de vehicles i un de bicicletes bidireccional.

De fet, al cap de 16 segons, el llum verd ja es posa intermitent i, per a moltes famílies amb infants, això genera situacions de perill. “El verd dura molt menys que el vermell i sovint amb les nenes hem de córrer”, denuncia Xavi Gargallo, pare de l’Escola Ítaca. Segons ha pogut comprovar betevé “in situ”, els cotxes tenen un minut i 33 segons per passar, mentre que els vianants no arriben als 30 segons.

Aquest és el temps que tenen els vianants per creuar el carrer de Numància

“Un semàfor sense semàfor”

El segon motiu que fa aquest semàfor perillós, segons denuncien les famílies, és que no hi ha disc vermell ni verd per regular el pas dels cotxes i les bicicletes en aquest punt concret, és sempre de color taronja intermitent.

El semàfor només té el disc taronja intermitent per a vehicles quan els vianants el tenen verd

Joan Duch, un avi que porta les netes a l’escola, lamenta que “han posat un semàfor sense semàfor” i que, sovint, quan travessen han d’aturar ells mateixos els cotxes, que no deixen de passar perquè tenen el senyal taronja intermitent.

Joaquín Gracia, un pare que va presentar un prec en el darrer consell plenari de les Corts per modificar el funcionament d’aquest semàfor, creu que els cotxes, quan veuen la intermitència taronja, intenten passar ràpid i no respecten que es tracta d’una zona escolar. El plenari va acceptar el prec, però de moment no s’hi han fet canvis, segons denuncia.

També lamenta que hi ha arbres que dificulten la visibilitat als vehicles que baixen pel carrer de Numància i que molts dels cotxes i motos no respecten el radar en aquest tram, fixat en 30 quilòmetres per hora com a màxim.

El temps per creuar és “correcte” segons el districte

El districte de les Corts ha assegurat a betevé que el temps que tenen els vianants per creuar la calçada en aquest punt de la ciutat és “el correcte per a aquest tipus d’encreuaments”. Afegeix, també, que el temps que està en vermell “és llarg perquè ha de tenir el mateix cicle semafòric que a la Diagonal”, de la mateixa manera que passa en altres cruïlles que també estan relacionades amb aquesta via, afirma.

El districte, a banda, té previst fer canvis a la zona. Actualment hi ha dos semàfors molt propers entre si. Un té els colors groc, verd i vermell. L’altre, només el groc i el verd. La intenció del consistori és eliminar un d’aquests passos de vianants i deixar-ne un de sol, amb un únic semàfor.