No és un error. Gairebé tothom ha deixat enrere les festes de Nadal, però encara hi ha propostes d’oci actives a Barcelona. Si algú es va perdre l’espectacle ‘Natura encesa’ a Pedralbes 2023, aquest cap de setmana encara té l’oportunitat d’anar-hi. El muntatge il·lumina els Jardins de Torre Girona fins al 21 de gener i en un mes, l’han visitat, segons els organitzadors, més de 150.000 persones. El xou, envoltat de polèmica després que els veïns denunciessin els promotors per danys ambientals, es pot veure de 18 a 22 h.

Aquest ‘Natura encesa’ desplega una vintena d’instal·lacions lumíniques al llarg d’un recorregut amb túnels de llum, figures i il·luminació làser. L’espectacle d’aquest any té com a protagonistes bolets, fongs i éssers vius anteriors a plantes i animals. Per això es titula ‘Origen’. A la façana de la Torre Girona, per darrere del Palau de Pedralbes, s’hi pot veure la projecció de diversos insectes de colors.

Un espectacle marcat per les protestes veïnals

La denúncia dels veïns de la Zona Universitària i l’informe de la UPC que desaconsellava fer l’espectacle ‘Natura encesa’ als Jardins de Torre Girona va generar protestes durant la inauguració de l’espectacle. Veïns i activistes d’entitats animalistes van demanar que s’aturés pels danys ambientals que podia provocar. Malgrat les queixes, l’espectacle s’ha desenvolupat tal com estava previst i finalment, aquest cap de setmana, tancarà portes, després d’un mes en funcionament.