Casetes Encarnació desallotjament

L’Institut Municipal d’Habitatge Públic (IMHAB) ha publicat el concurs públic per redactar el projecte per construir 15 habitatges públics de lloguer social i un casal de gent gran a les antigues cases del carrer de l’Encarnació, a la Vila de Gràcia.

Segons ha pogut saber betevé, el projecte guanyador haurà de respectar l’alzina bicentenària i els 344 metres quadrats de jardins on està ubicada, que ara són d’ús públic. També preservarà les façanes de les casetes existents i l‘alçària serà de planta baixa i tres pisos per sobre, com a màxim. El solar té una superfície de 1.266 metres quadrats.

L’edifici tindrà un sostre de 1.650 metres quadrats. L’edificació existent s’haurà d’enderrocar parcialment, de manera que es preservin i mantinguin les façanes existents, segons la normativa de protecció patrimonial.

Les obres es licitaran el 2026

La presentació d’ofertes estarà oberta fins a finals del mes de març. La previsió és poder fer l’adjudicació després de l’estiu i tenir el projecte definitiu enllestit en un termini d’almenys un any i mig i poder licitar les obres el 2026.

El 2018 van començar les obres per enderrocar-les i els veïns van mobilitzar-se per evitar-ho. L’Ajuntament va paralitzar els treballs mentre negociava amb la propietat i, finalment, van acordar expropiar-les per 7,4 milions d’euros.

La plataforma Salvem l’Alzina convoca una assemblea

Hug Salvat, president de la plataforma veïnal Salvem l’Alzina ha explicat a betevé que encara estan a l’expectativa d’estudiar bé les bases del concurs que s’acaba de fer públic i valorar-ho en assemblea el proper 28 de febrer. “Hem de veure com es preservarà l’alzina i l’entorn i com es limitarà l’expansió de l’edifici”. També ha explicat que l’ajuntament els ha proposat formar part del jurat del concurs, i hi hauria també un representant d’altres col·lectius veïnals.

Pel que fa als veïns aplegats a Amics del verd i el patrimoni de Gràcia, s’han mostrat preocupats per la construcció de remuntes, “ens vam mobilitzar per salvaguardar un espai emblemàtic de casetes baixes i l’alzina i ho veiem perillar“.

Les tanques per preservar els jardins, en fabricació

D’altra banda, betevé també ha pogut saber que avancen les tasques per poder tancar el Jardí de l’Alzina a les nits i les tanques estan en procés de fabricació. L’Ajuntament va anunciar aquesta mesura per evitar la degradació que pateixen els jardins a la nit per culpa d’algunes actituds incíviques.