Una vintena d’equips procedents de set països diferents s’han aplegat a les instal·lacions del Reial Club Nàutic de Barcelona per disputar el cinquè i últim acte de la Barcelona Winter Series, menys de sis mesos abans d’engegar en aquestes aigües la Copa Amèrica. “És espectacular, no paren d’arribar vaixells estrangers”, diu Luis Martin Cabiedes, de l’equip ‘Noticia’. La prova més destacada d’aquest últim acte és la que protagonitzen els Waszp, uns vaixells amb hidroales de vela lleugera.

El Waszp, una embarcació individual ràpida i lleugera

La Barcelona Winter Series s’ha disputat mensualment des de l’octubre del 2023. En aquest últim acte, celebrat del 23 al 25 de febrer, competeixen dos tipus d’embarcacions, entre les quals, la més destacada, és el Waszp. Es tracta d’embarcacions reduïdes, amb només un tripulant, però molt ràpides i lleugeres. Tenen hidroales que les fan levitar per sobre de l’aigua i són molt espectaculars. La superfície total de vela és de 8,20 metres quadrats.

L’altre tipus d’embarcació és la flota J70 amb vaixells on naveguen entre quatre i cinc persones. Estava previst que aquest any també s’hi unissin els Persico 69F, uns velers de disseny únic extremadament ràpids gràcies a les seves hidroales, inspirades en els AC75 de la Copa Amèrica. Però, finalment, per la previsió meteorològica d’aquest cap de setmana, els Persico 69F no hi han assistit.

La situació meteorològica ha condicionat les proves

La sortida d’aquest últim acte va començar divendres a les 13 h. Els equips poden completar un màxim de quatre regates per dia. Però tot s’està decidint en funció de les condicions meteorològiques, sobretot tenint en compte els vents de component oest que han bufat a Barcelona aquest cap de setmana amb intensitats d’entre 12 i 15 nusos. “Està sent molt intens amb el vent, molt dur. És una bona oportunitat per mesurar-nos mundialment”, diu Jorge Martínez Doreste, de l’equip vilanoví Hang Ten, el clar favorit per guanyar aquesta Barcelona Winter Series.

Per donar el títol al guanyador, cada embarcació ha de completar almenys sis proves. A més, es permet descartar el pitjor resultat de cada sis proves fetes, un fet que afegeix un element estratègic a la competició, i que posa més emoció a aquest últim acte.