bcn sports film festival 2024

L’edició del BCN Sports Film Festival 2024 arriba amb algunes novetats i amb un gran volum de pel·lícules i curtmetratges, com sempre, molt interessants. Els amants de les projeccions esportives somriuen perquè del 19 al 27 de febrer poden gaudir de la 14a edició. El BCN Sports Film és un referent mundial en els festivals audiovisuals esportius.

A continuació t’oferim una guia del BCN Sports Film Festival 2024, amb les dates, entrades, preus i les novetats que pots trobar-hi!

Quan i on es fa el BCN Sports Film Festival 2024?

El BCN Sports Film Festival es pot veure del 19 al 27 de febrer d’aquest 2024. Com és habitual, no hi ha una única seu, sinó que n’hi ha diverses de repartides per tota la ciutat de Barcelona i a fora. Si ets de Barcelona disposaràs de 10 seus per gaudir dels films.

 • Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch
 • Centre Cívic el Sortidor
 • Institut Francès de Barcelona
 • Centre Cívic Cotxeres de Sants
 • Centre Cívic Bon Pastor
 • MUHBA Bon Pastor
 • INEFC Barcelona
 • Reial Club de Tennis Barcelona
 • Fundació Barcelona Capital Nàutica
 • Ateneu de Sant Just Desvern
 • centres penitenciaris de Catalunya
 • Cinemes Girona
 • EUSES (Escola Universitària de la Salut i l’Esport) – Campus de Salt, Girona
 • COE (Comitè Olímpic Espanyol), Madrid

La cerimònia d’inauguració té lloc aquest dilluns, 19 de febrer, a les 19 h al Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch. Per poder assistir-hi, de forma gratuïta, cal reservar les entrades al web del festival.

On comprar les entrades del festival? Quin preu tenen?

Veure qualsevol de les 81 peces audiovisuals no suposa cap cost. D’aquesta manera, tot i que el festival és gratuït, si vols assistir a alguna de les 22 sessions repartides per les 10 seus de Barcelona, cal fer la reserva en l’enllaç de l’Sports Film Festival. Totes les sessions es podran veure en un format mixt, de manera presencial i virtual.

Sessions escolars, ara a tot Espanya

Un dels objectius del BCN Sports Film Festival és ensenyar a gaudir i aprendre a través de l’esport. Per aquest motiu, l’organització té documentals específics per a infants d’entre sis i 17 anys agrupats en sessions adaptades a cadascuna de les edats. L’objectiu principal d’aquestes projeccions escolars és la reflexió en temes com la immigració, la salut, els estereotips, l’assetjament, el rendiment i la diversitat de gènere. El festival té la col·laboració de Filmclub, una entitat que promou l’aprenentatge mitjançant audiovisuals i que hi ha col·laborat desenvolupant els dossiers pedagògics segons les temàtiques i edats de cada sessió.

Les sessions escolars del BCN Sports Film es poden seguir de forma presencial al Museu Olímpic i de l’Esport de forma gratuïta amb la visita lliure al museu i també es pot seleccionar qualsevol de les sessions en línia per tal de treballar-la a l’aula o de manera virtual. Es pot accedir virtualment a les sessions en aquest enllaç, sempre que el tutor de l’escola s’hi hagi registrat.

La novetat que presenta el festival aquest 2024 permet al BCN Sports Film Festival créixer arreu d’Espanya. Aquest any col·legis de tot l’estat tindran la possibilitat d’accedir a les sessions virtuals que ofereix el festival.

Tots els documentals que es poden veure

En total es poden veure 81 documentals entre curtmetratges i llargmetratges, 14 més que l’any passat, adaptats a tot tipus d’edat. Cal destacar, entre d’altres, una sèrie de films en col·laboració amb el Reial Club de Tennis Barcelona, amb motiu del seu 125è aniversari, i la Fundació Barcelona Capital Nàutica, que es prepara aquest any per rebre la Copa Amèrica de vela. Podràs veure aquestes produccions a les sessions Match Point i A Estribord, el 22 de febrer a les 17 i a les 18.30 h, respectivament.

També es pot veure la guanyadora de molts premis a escala internacional com a millor curtmetratge documental, ‘Pete’, i una pel·lícula que connecta espiritualment amb l’oceà, com ho ha fet tradicionalment el poble makah, ‘Inseparable: AVA’. També n’hi ha amb la vela com a protagonista, com per exemple ‘100 years of sailing obsession’, un documental amb què coneixeràs una emocionant història que comença a Barcelona.

‘Pete’, de Bret Parker

‘Pete’, dirigida per Bret Parker

Aquest curtmetratge de poc més de set minuts tracta sobre la identitat de gènere, les lligues menors de beisbol, les persones que inspiren el canvi sent elles mateixes i els superherois que permeten que això succeeixi. El film es podrà veure el 23 de febrer a les 21 h als Cinemes Girona, però recordeu que totes les sessions es podran veure en un format mixt, de manera presencial i virtual.

‘100 years of sailing obsession’

‘100 years of sailing obsession’, dirigit per Nathan Siegel

El film de set minuts dirigit per Nathan Siegel explica una història d’inicis del segle XX. A Barcelona va néixer el patí de vela. El seu principal constructor, Rafel Figuerola, afirma que “és una embarcació amb ànima” i que va ser creada per un navegant en concret… ‘100 years of sailing obsession’, a la Fundació Barcelona Capital Nàutica dijous, 22 de febrer, a les 18.30 h.