Ha començat el cap de setmana de portes obertes al CCCB amb un programa d’activitats que és molt representatiu de la filosofia del centre, amb música en viu, una xerrada filosòfica, la inauguració de dues instal·lacions i l’accés lliure a l’exposició “IA: intel·ligència artifical”. “El CCCB és un espai de debat crític i de reflexió sobre el món contemporani, però també de trobada i gaudi”, afirma la directora, Judit Carrera.

Divendres ja es van poder veure llargues cues per entrar al vestíbul del CCCB. Públic eminentment jove el que s’hi ha aplegat per gaudir d’una festa musical que ha encetat la ludoteca sonora de la gent d’Opi Melissa i ha durat fins la mitjanit. “El CCCB és un espai públic, urbà, en el sentit de generació de vincles, de barrejar gent de disciplines, edats i procedències diverses”, afegeix Carrera.

La conferència infinita al Pati de Dones

També hi ha hagut gent que ha aprofitat l’accés lliure a l’exposició “IA: intel·ligència artifical”, que es va inaugurar a l’octubre. Aquest dissabte es pot visitar de franc fins a les 23 h i diumenge, fins a les 20 h. El CCCB no té col·lecció pròpia, però té un arxiu immens de les xerrades, debats i conferències que s’hi han organitzat. Al col·lectiu Estampa se li han encarregat dues instal·lacions a partir d’aquest arxiu.

Una que du per títol, precisament, ‘La conferència infinita’, ja s’ha posat en funcionament. Es tracta d’un “scroll” desplegat en una pantalla al Pati de les Dones. “Hem entrenat una xarxa neuronal de generació de text a partir de les transcripcions dels vídeos i àudios de l’arxiu, i la xarxa ha après a imitar les conferències”, explica Pau Artigas, membre del col·lectiu.