Aquesta edició del Mobile World Congress 2024 tindrà una presentació insòlita: el primer cotxe volador. És un prototip dissenyat per l’empresa californiana Alef Aeronautics, que es va presentar al Saló de l’Automòbil de Detroit del setembre passat i que ara arriba a Barcelona. El vehicle encara no s’ha enlairat, però ja ha rebut el certificat d’aeronavegabilitat de l’Administració Federal d’Aviació (FAA) dels Estats Units per poder fer vols de proves.

Aquest cotxe volador es condueix com un vehicle normal i pot circular tant per terra com per l’aire. S’enlaira i aterra de forma vertical, el que permet posar-lo en marxa des de gairebé qualsevol lloc, hi poden viatjar dues persones i té una velocitat màxima de 56 km/h. És un vehicle completament elèctric i té una autonomia de vol de 177 quilòmetres.

El cotxe volador costa 300.000 €

L’empresa preveu entregar el primer cotxe volador durant el quart trimestre del 2025. El vehicle costa 300.000 euros i hi ha 400 clients que ja han fet un dipòsit per poder comprar-ne un.

El pavelló més futurista del MWC

El cotxe volador estarà instal·lat al pavelló Journey to the future del MWC. De fet, aquest és l’espai del congrés “d’alta tecnologia” i que “permet veure, tocar i interactuar amb el món connectat del demà”. En aquest espai es faran diferents presentacions, entre les quals també hi ha un vaixell d’última generació propulsat per hidrogen que farà servir l’equip de Nova Zelanda de la Copa Amèrica de vela