A finals de mes arriba l’ISE Barcelona 2024, el saló de tecnologia audiovisual i d’integració de sistemes més important del món. S’instal·larà al recinte firal de Gran Via de Fira de Barcelona del 30 de gener al 2 de febrer, i segons els organitzadors, serà l’edició més gran de tota la història de la mostra, que celebra dues dècades. També la millor. Així ho creu Mike Blackman, director general de Integrated Systems Events, que ha destacat la participació de països com Xina, Regne Unit, Alemanya i Itàlia.

Es preveu també que l’assistència superi les xifra registrada en 2023, 58.107 persones, la més alta des que l’ISE va aterrar a Barcelona.   

Un 30 % més d’espai a la fira que l’any passat 

La fira ocuparà un total de 82.000 m2, un 30 % més que el 2023, i disposarà de més de 1.340 expositors confirmats, amb una destacada representació de companyies locals com Alfalite, ecler y Grup Mediapro. Les empreses catalanes tindran un 10% més de presència al saló audiovisual . En total, hi haurà 80 companyies i centres tecnològics amb seu a Catalunya que representaran 6 de cada 10 empreses espanyoles presents al saló.

Novetats per al 20è aniversari de l’ISE  

Enguany, l’edició celebra el 20è aniversari, amb diverses activitats especials per commemorar-ho. Sota el lema ‘Your Destination for Innovation’, ISE 2024 ofereix un ampli programa des d’un bon inici. La ponència inaugural anirà a càrrec de la cineasta Sharmeen Obaid Chinoy, guanyadora de dos Oscar, i directora de la propera pel·lícula de la saga ‘Star Wars’.  

Una les grans novetats de l’edició és la celebració per primer cop de l’European / Latin American AV Summit, un esdeveniment de dos dies dissenyat per fomentar la col·laboració i oportunitats de negocis entre els dos continents.    

L’ISE 2024 també suposa el retorn dels Tech Tours, que ofereixen als visitants l’oportunitat d’explorar aplicacions de la tecnologia audiovisual a la ciutat. Inclouen visites a espais com el MareNostrum 5, un dels supercomputadors més potents del món o a un quiròfan adaptat amb solucions audiovisuals.   

Una gran pantalla LED que es quedarà a la Fira de Barcelona  

A l’ISE s’estrenarà una de les pantalles LED més grans d’Espanya, que s’ubica a l’accés sud de la Fira de Barcelona Aquesta té una transparència del 80 % i passarà a ser un element permanent per a les altres fires que es facin a la ciutat.   

El programa de l’ISE també inclourà també activitats obertes a tota la ciutadania, com ara un mapatge a la façana de la Casa Batlló i un espectacle audiovisual a l’entrada de la Fira Gran Via. A més, l’ISE patrocina el festival Llum BCN, que començarà el divendres, 2 de febrer.  

Quarta edició del Saló a Barcelona

Aquesta serà la quarta edició que el saló se celebra a Barcelona. Després de 16 anys a Amsterdam, els organitzadors van decidir canviar de seu just abans de l’esclat de la covid, però van haver d’esperar fins al 2022 per poder celebrar una edició “real”. L’ISE 2023 va generar un impacte de 385 millions d’euros en l’economia de la ciutat.

Segons Mike Blackman, “Barcelona reuneix tots els elements essencials per convertir-se en la nostra llar a llarg termini, i volem continuar construint un vincle que duri amb la ciutat i la comunitat local”. En aquest sentit ha destacat que el saló és compatible amb la celebració del Mobile World Congress. De fet, segons explica Blackman, el mateix John Hoffman els va animar a traslladar-se a la ciutat.