La cara visible del MWC, John Hoffman, ha fet una crida davant del talent jove barceloní a ajudar “els millors cervells del món a canviar el planeta”. Ho ha dit quatre dies abans de donar el tret de sortida al MWC Barcelona 2024 i davant de centenars d’alumnes de l’IT Academy de Barcelona Activa, que s’estan formant en les últimes tecnologies abans d’entrar a treballar al sector tecnològic.

Hoffman ha explicat que, per primera vegada, el MWC tindrà una arena de talent, un espai dedicat a aquelles persones amb coneixements digitals i tecnològics perquè intercanviïn experiències i formacions. I no només això, sinó que en nom de la GSMA (l’empresa organitzadora del congrés) Hoffman ha donat 500 invitacions als alumnes de l’IT Academy, “aquells que intenten canviar el món”, i els ha animat a aportar el seu talent.

Els millors cervells del món, els noms més grans del país no poden tenir èxit sense vosaltres, els possessors del talent”
John Hoffman, conseller delegat de la GSMA

Un 60 % dels expositors, aliens al sector de telefonia

En paral·lel a la invitació, Hoffman ha explicat l’evolució que ha viscut el Mobile World Congress (ara MWC a seques): el saló ja no versa només sobre telefonia mòbil, sinó sobre tecnologia en general. De fet, aquest 2024 al MWC un 60 % dels expositors provenen d’altres sectors com la salut, les finances i els transports.

La cara visible del congrés també ha recordat que quan el primer Mobile va establir-se a Barcelona, el 2006, a la ciutat no hi havia un sector tecnològic definit: “Tot el contrari, l’emprenedoria i el risc es prenien a altres punts del món”. Hoffman, però, s’ha congratulat que gairebé 20 anys després l’escenari hagi fet un gir de 180 graus: “Us hem ajudat parcialment a tenir èxit”.

“Dues cerveses, vi negre i calamarsons”

També aprofitant aquesta mirada cap enrere, John Hoffman ha posat un cert to bromista en la seva intervenció i ha admès davant dels alumnes de l’IT Academy que dues dècades després de començar a venir a Barcelona segueix sense parlar ni català ni castellà. Només ha dit un parell de frases en castellà: “Dues cerveses, si us plau. Vi negre, si us plau. Calamarsons. I ja està”.