El CCCB, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, celebrarà el seu 30è aniversari el 24 de febrer i ho farà amb un cap de setmana de portes obertes i amb diverses activitats pensades especialment per a aquesta efemèride. L’agenda de l’aniversari s’estendrà des del divendres 23 fins al diumenge 25, i hi haurà una festa musical, un concert amb projeccions visuals, un debat i dues instal·lacions creades per a l’ocasió amb intel·ligència artificial. També s’oferirà l’accés gratuït —amb cita prèvia— a l’exposició “IA. Intel·ligència artificial” i també al Mirador.

La programació dels 30 anys del CCCB ja es pot consultar al web de la institució, i el 21 de febrer se’n donaran tots els detalls en una presentació davant dels mitjans de comunicació.

Residències internacionals durant tres anys

En el marc del 30è aniversari, el CCCB també presentarà un programa de residències internacionals amb horitzó per als propers tres anys. Entre el 2024 i el 2026, l’espai acollirà a Barcelona nou figures del pensament i la creació d’arreu del món durant un període de tres mesos cadascun, amb l’objectiu de generar projectes conjunts i de facilitar els vincles entre els pensadors i les institucions de la ciutat (i la seva incorporació a la vida cultural barcelonina i catalana). Els primers dos primers participants també s’anunciaran el 21 de febrer.