L’Ajuntament de Barcelona minimitza l’impacte que ha tingut l’espectacle ‘Natura encesa’ als Jardins de Torre Girona i no descarta que es torni a fer en aquest espai, en espera de la valoració definitiva de Parcs i Jardins i la resolució judicial que està pendent.

Segons ha informat en el Consell de Barri de Pedralbes, el regidor de les Corts, David Escudé, Parcs i Jardins ha fet dues inspeccions després de la celebració d’aquest esdeveniment i ha detectat set incidències que ja estan resoltes. Entre les quals hi ha l’oblit de rases en camins al descobert, d’un generador d’electricitat, d’algunes plantes de decoració en uns testos, així com de llistons de fusta i fibra de coco.

El regidor ha atribuït l’aspecte actual dels jardins a la situació actual de sequera i ha assegurat que no hi ha hagut cap animal afectat. Pel que fa a les dues aus mortes que els veïns asseguren haver trobat, Escudé ha explicat que se’ls ha fet una autòpsia i que tot indica que podrien haver mort per grip aviària.

Un informe tècnic determinarà si l’espectacle es pot repetir als jardins

Escudé ha insistit que ara cal esperar un informe tècnic per veure si és o no viable l’espectacle en un futur en aquest mateix entorn, “a la vista de tot el que ha passat”, ha dit. El consistori també espera conèixer la resolució judicial sobre el cas, després que l’Associació de Veïns Zona Universitària denunciés l’esdeveniment per danys ambientals. Ara el cas està en mans de la fiscalia de Medi Ambient. La UPC, antiga gestora de l’espai, va elaborar dos informes que desaconsellaven la celebració d’aquest espectacle als jardins.

Escudé ha puntualitzat que Parcs i Jardins continua fent el manteniment ordinari dels jardins i que regarà els arbres que tinguin especial rellevància amb aigua freàtica. Els veïns li han retret que no els ha lliurat els informes sobre les afectacions a les aus protegides del parc i que no ha tingut en compte en les seves explicacions la caiguda d’un gran arbre una setmana després de l’inici del muntatge de l’espectacle.