El perfil de YouTube del districte de les Corts ha publicat quatre vídeos fets amb drons que promocionen els barris del districte: les Corts, Pedralbes i la Maternitat i Sant Ramon. Les peces audiovisuals s’han finançat amb la taxa turística i donen a conèixer punts emblemàtics del districte a vista d’ocell. No hi falta el Monestir de Pedralbes, els Pavellons Güell, el recinte de la Maternitat, les Cristalleries Planell o el passatge de Tubella, entre d’altres.

“L’objectiu és que tant els veïns com els visitants coneguin el patrimoni de les Corts”, apunta el comunicat municipal, que també defensa descentralitzar el turisme. Hi ha un vídeo general que mostra 25 punts d’interès del districte i tres càpsules, una per cada barri. La veu en off dels muntatges és en català, tot i que hi ha versions subtitulades en castellà i anglès. A banda de les imatges de drons, també es combinen d’altres a peu de carrer.

Endinsar-se al nucli antic del barri de les Corts

El vídeo del barri de les Corts posa en valor les antigues fàbriques que encara es conserven reconvertides en equipaments municipals com la biblioteca Montserrat Abelló o les Cristalleries Planell. El dron es passeja per les places de la Concòrdia i la de Comas, però també mostra el passatge de Tubella o la masia de Can Rosés, ara en reforma per acollir una nova escola bressol municipal.

La majestuositat del recinte de la Maternitat

Per la seva banda, al vídeo del barri de la Maternitat i Sant Ramon destaquen els grans jardins que donen nom a una part del barri i on hi havia l’antiga Casa de la Maternitat. A la càpsula de Pedralbes, el monestir és visita obligada.