Des de fa unes setmanes els infants i joves de les Corts ja poden utilitzar el nou Espai Jove Ca la Panarra, al carrer de Dolors Masferrer, 29. Després de 20 anys de reivindicació i alguns retards en la construcció, l’equipament ja obre portes de dilluns a dissabte amb un sistema de gestió cívica i una àmplia oferta de tallers i activitats.

Què hi ha dins l’Espai Jove Ca la Panarra?

El rocòdrom interior és un dels espais que crida més l’atenció del nou centre però no és l’únic. També hi ha una gran sala de concerts insonoritzada, sales d’assaig musicals i espais per a les entitats de cultura popular com els grups de tabalers del districte. Entre l’oferta s’hi sumen sales per estudiar i organitzar actes i un espai per al taller de cuina.

Rocòdrom de l’Espai Jove Ca la Panarra

Tot plegat s’organitza en tres plantes amb acabats en fusta. El nou espai jove Ca la Panarra obre de 10 h a 22 h, de dilluns a dijous, i de 10 a 23 h, els divendres. Els dissabtes es fa torn partit d’11 a 14 h, i de 16 a 23 h.

Sala d’assaig de l’Espai Jove Ca la Panarra

Gestió cívica a iniciativa dels joves

“Els joves necessitàvem un espai per trobar-nos, construir nous projectes i donar continuïtat a la cultura popular al barri“, explica des de l’equip gestor de Ca la Panarra, Anna Íñigo, presidenta de la Plataforma Infantil i Juvenil de les Corts.

Ares Sanuy, també membre de la gestora de l’equipament, assegura que l’obertura ha estat “un èxit” i que cada tarda hi ha joves a la zona de tenis de taula i futbolí. Sanuy també destaca la presència de joves estudiant per als exàmens. De la banda més festiva, ja s’han organitzat concerts i festes.

Els 1.096 metres quadrats del centre s’han dissenyat conjuntament amb els joves i, tal com explica a betevé Iria Garcia, directora de Serveis a les Persones i Territori de l’Ajuntament de Barcelona, l’espai té un valor afegit perquè “recull els interessos del districte, amb un llarg recorregut en la música i la cultura popular”. L’equipament ha suposat una inversió municipal de 3,8 milions d’euros.