El nou gual que servirà d’accés als camions de la pedrera del Miniestadi, al carrer del Doctor Marañón, començarà a funcionar dimarts, segons ha informat aquest dimecres el Futbol Club Barcelona als veïns en una reunió de seguiment de les obres. El nou accés està pensat per evitar la molèstia del pas de 200 camions diaris per davant de casa seva.

La pressió veïnal dels veïns dels carrers del Cardenal Reig, avinguda de Sant Ramon Nonat i del Pintor Tapiró ha obligat a pensar una nova ruta perquè aquests vehicles, carregats de runa, evitin l’accés a la pedrera pel carrer del Cardenal Reig. D’ara endavant hi entraran pel carrer del Doctor Marañón, on no hi ha edificis d’habitatges.

Els veïns demanen que les obres no es facin en dissabte

El districte de les Corts ha informat que estudiarà la proposta del FC Barcelona de treballar els propers dissabtes per tal de no allargar la duració de les obres.

En aquesta reunió, però, els veïns però han demanat al Barça i al districte que no es concedeixin més llicències per treballar en dissabte a l’exterior del Camp Nou. Al·leguen que volen descansar els dissabtes en aquest període d’obres que encara s’allargaran uns anys. El districte ha assegurat que es treballarà per reduir al màxim el soroll i les molèsties aquests dissabtes.

Queixes reiterades

Els veïns també s’han queixat al districte en diverses ocasions dels problemes que comporta el moviment constant de runa i el trasllat en camions, fins al punt que molts fan servir mascareta i necessiten col·liris per mitigar la picor als ulls. D’altra banda, els veïns han pogut visitar aquest dimecres les obres del Camp Nou per conèixer en detall com evolucionen els treballs. El club els ha avançat les actuacions previstes per al proper mes.

Respecte a un altra de les reclamacions dels veïns, la presència de coloms, l’Ajuntament ha explicat que ho està treballant amb Benestar Animal impulsant, entre altres mesures, una estratègia amb perspectiva social per abordar els casos dels alimentadors. També assegura que Benestar Animal i FC Barcelona treballaran per establir mesures dissuassòries a l’interior de les obres.