El futur nou pavelló de L’Illa, a les Corts, ja deixa entreveure l’estructura de cub que li donarà forma. Aquests dies els veïns que hi passen ja poden veure l’esquelet del nou pavelló, que acollirà dues pistes multiesportives, en comptes de l’única que tenia fins ara.

El nou pavelló tindrà una superfície de 4.369 metres quadrats i cinc plantes. Les obres d’ampliació i remunta d’aquesta instal·lació tindran un cost aproximat de 10 milions d’euros. Els treballs segueixen el ritme previst i acabaran al febrer del 2025.

Detall de l’estructura de cub del futur pavelló

Efecte llanterna en la foscor

Aquest futur equipament tindrà una coberta exterior feta de policarbonat cel·lular, un material translúcid que li dotarà un efecte llanterna en la foscor. Quan el poliesportiu estigui funcionant i ja sigui fosc, aquest material permetrà que la llum que es generi a l’interior traspassi al carrer.

Així quedarà el futur pavelló un cop enllestides les obres el 2025

També garantirà un bon aïllament tèrmic. Una de les façanes tindrà també un jardí vertical que complirà una doble funció: dotar de verd el pati de l’Escola Santa Teresa i protegir del sol els usuaris del pavelló durant el dia. L’equipament tindrà grans finestrals que permetran veure l’exterior.