El 29 de gener començaran les obres per instal·lar paviment drenant al carril bici del carrer de Jordi Girona, al barri de Pedralbes. El nou asfalt permeable es col·locarà al llarg de 100 metres del carril que hi ha al costat mar i tindrà dos metres d’ample. La prova pilot durarà quatre anys i servirà per estudiar-ne el potencial i així reduir riscos d’inundacions als carrils bici quan plogui.

Actualment, tot i la sequera, a Barcelona hi ha trams d’infraestructura que s’inunden sovint amb la pluja, com és el cas del carrer de París amb Comte d’Urgell. Segons estudis de la UPC, el material escollit d’aquest nou paviment pot arribar a reduir l’aigua superficial entre un 44 i un 92 %. Pel consistori, les característiques suposen “un guany en seguretat viària” ja que mantenen seca la superfície del ferm en episodis de pluja i milloren la circulació de ciclistes.

El paviment drenant s’instal·larà al tram de carril bici que hi ha entre el carrer de John M. Keynes i el passeig dels Til·lers, el del costat mar (la via en té un altre a la banda muntanya). Per recollir els resultats se situaran dues arquetes de registre que mesuraran cabals i prendran mostres.

Afectacions a la mobilitat durant les obres

Amb les obres, s’ocuparà part de la vorera i el tram de carril bici quedarà tallat, de manera que els ciclistes es desviaran a la calçada general. Puntualment també s’envairà la calçada però es garantirà un carril de pas a Jordi Girona. Posteriorment es farà el fresatge, s’estendrà el paviment drenant i es pintarà la senyalització horitzontal. De moment, l’Ajuntament no ha informat de quant temps durarà l’obra.