xarxes socials problema salut publica barcelona

(ACN/Redacció) El Plenari municipal de Barcelona ha declarat un problema de salut pública l’abús de les xarxes socials per part dels menors d’edat i oferirà formació digital als mateixos menors, famílies i entitats. A més, assessorarà els afectats perquè emprenguin accions contra les companyies responsables i ha instat els governs català, espanyol i europeu a impulsar mesures de control públic dels algoritmes que desenvolupen aquestes aplicacions.

Canvis a la proposta: de l’ús a l’ábus

La proposta del PSC s’ha transaccionat amb TriasxBCN, comuns i ERC, i hi ha votat també a favor el PP, mentre que Vox s’ha abstingut en considerar que es vol controlar les xarxes socials com, segons el partit, es fa amb l’educació. El text s’ha modificat perquè en un inici demanava declarar un problema de salut pública l’ús de les xarxes socials, i finalment s’ha modificat per “l’abús de les xarxes”.

La iniciativa posa en relleu l’impacte en la salut mental en aspectes com la disminució de l’autoestima i la satisfacció amb la vida, l’increment de desordres alimentaris, les addiccions i l’afectació en la capacitat de concentració, entre d’altres. A més, segueix la proposició, també afavoreix la proliferació de noves formes de ciberassetjament que posen la joventut en una situació de més vulnerabilitat.