Els accessos de la parada de les Glòries de l’L1 del metro no estaran tots oberts en les properes setmanes a causa de les obres que es faran per ampliar el vestíbul d’aquesta parada i connectar-lo, directament, a l’interior del Museu del Disseny. Es tracta de l’única estació de metro de Barcelona que tindrà un accés directe a l’interior d’un equipament cultural. Tot i això, sí que existeixen algunes estacions que tenen accés a l’interior d’algunes infraestructures —com la de l’Aeroport T1— o altres tipus d’equipaments, com Europa-Fira dins el recinte firal de Gran Via o Espanya dins del recinte del centre comercial Arenas.

Quan estiguin acabades completament les obres, la connexió de l’estació de les Glòries amb el vestíbul del Museu del Disseny serà un espai ampli, previ a l’accés del museu, que connectarà el metro amb la planta zero de l’equipament i des d’allà amb el carrer d’Àvila. La superfície útil resultant serà de 500 m².

Accessos del metro tancats

Per finalitzar la primera fase dels treballs, la sortida de metro del carrer de Badajoz quedarà tancada des del 27 de febrer i fins a finals de juny. De manera alternativa, els usuaris podran utilitzar l’accés de l’avinguda Meridiana, que és completament accessible, i el de la plaça de les Glòries, sense ascensor, per anar a l’Hospital de Bellvitge. Per informar-ne els usuaris, des d’aquest divendres i fins dimecres hi ha informadors que ho expliquen als usuaris. A banda, s’ha instal·lat senyalització a l’interior de la parada.

Aquesta primera fase de les obres, que es preveu que acabi a l’estiu, va a càrrec de l’Ajuntament de Barcelona i de BIMSA i comportarà l’execució de l’estructura i de les instal·lacions de l’ampliació. Posteriorment, hi haurà una segona fase que anirà a càrrec del Departament de Territori, que consistiran en la remodelació global del vestíbul. Actualment s’està redactant el projecte de la segona fase.

La plaça de les Glòries, acabada a finals del 2024

La remodelació de la plaça de les Glòries i de la parada de metro ja han comportat que s’hagin de tancar accessos d’aquesta parada. Així, durant el 2023 l’accés de la plaça de les Glòries va estar tancat durant vuit mesos. La transformació de la plaça hauria d’acabar a finals del 2024.