saqueig panteó montjuïc

Els lladres del panteó Coromina del cementiri de Montjuïc no donen treva. Aquest dimarts l’empresa que gestiona la necròpolis ha informat a Albert Sáenz, propietari del mausoleu, d’un tercer espoli pocs dies després que el saquegessin per segona vegada. Li ho han comunicat després de veure les imatges de seguretat en les quals s’aprecia com dos homes, de 40 i 25 anys aproximadament, s’enduen a dos quarts de set del matí un tram de barana forjada que envolta el monument funerari.

Cementiris de Barcelona ha comunicat a les 16 h d’aquest dimarts el robatori a Mossos, que ha activat la policia científica i ha corroborat que, efectivament, dos individus han sostret novament un tram de barana. La investigació policial —en marxa des de fa dies— mira d’identificar ara els dos homes enregistrats per les càmeres.

Sáenz està convençut que els dos lladres no actuaven sols i que un tercer devia controlar el moment en què el personal de seguretat es va acostar al panteó “per poder fugir”. Afegeix que és sospitós que les portes obrin a les vuit del matí i que els homes ja fossin dins a quarts de set del matí. El propietari del mausoleu calcula que, si suma els tres robatoris, s’han arrencat entre 15 i 20 metres de barana de bronze.

Arran dels dos episodis de saqueig d’aquest panteó modernista a finals de gener i principis de febrer, Cementiris de Barcelona va respondre amb la instal·lació de càmeres, que és el que ha permès detectar aquest tercer espoli.

Substitució de la barana espoliada

A més, Cementiris de Barcelona s’ha compromès a reposar els elements sostrets, d’acord amb el titular, i assegura que ja fa dies que han començat els treballs previs. Tot i això, Albert Sáenz considera que aconseguir reproduir gairebé la totalitat de la barana espoliada no serà d’un dia a l’altre. Preveu que necessitarà quatre mesos.