Una trobada que anticipa un pacte. L’alcalde, Jaume Collboni, i la líder d’ERC a Barcelona, Elisenda Alamany, s’han saludat i conversat durant uns instants abans de començar el ple de febrer a l’Ajuntament. L’escena, buscada i calculada, reforça la bona sintonia entre PSC i Esquerra just la setmana que els dos grups han signat un acord pressupostari que posa les bases per a un futur pacte de govern de coalició.

De l’inici del ple ha estat significatiu que Collboni només ha saludat Alamany (que l’esperava dreta a l’entrada i no asseguda al seu escó). L’alcalde no s’ha acostat a cap altre líder municipal, que s’han mirat l’escena des de la distància. La que els tenia més a prop és Ada Colau, de BComú, que també va donar suport inicial als comptes amb la condició de pactar un tripartit abans de l’aprovació definitiva al març. L’alcalde, però, ja ha dit que només hi vol parlar de pressupost.

“ERC encara no està al govern”

Curiosament, Elisenda Alamany ha obert els torns d’intervenció en el primer punt de l’ordre del dia, per crear una comissió d’estudi per fomentar el català. La primera paraula, però, l’havia d’haver tingut un representant del govern municipal (PSC) i, per això, en un altre dels punts, el portaveu de TriasxBCN, Jordi Martí Galbis, s’ha queixat que s’hagi alterat l’ordre d’intervencions i ha ironitzat: “Que jo sàpiga, Esquerra encara no està al govern”.