L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha deixat clar a la líder de BComú a l’Ajuntament, Ada Colau, que ara per ara el PSC només negociarà amb els comuns el pressupost: “Del que estem parlant és del pressupost i demanem suport sobre el contingut pressupostari”, ha assegurat Collboni des d’una conferència al Col·legi d’Economistes de Catalunya. Ho ha dit l’endemà que Ada Colau es mostrés incrèdula al ‘bàsics‘, de betevé, per la manca de diàleg que els ha ofert el govern de Jaume Collboni.

De cara a l’aprovació definitiva del pressupost del 2024, i més enllà de l’acord pressupostari que van rubricar el PSC i ERC aquest dilluns, Collboni ha allargat la mà a la resta de partits de l’oposició, inclosos els comuns: “Estem oberts al debat i a arribar a acords com el d’Esquerra i que encara podem fer amb altres grups”. Collboni ha assegurat que el volum d’inversió que preveu el pressupost suposarà la creació de 10.000 llocs de feina directes.

Aprovat el 22 de març i sense qüestió de confiança?

De fet, des del Col·legi d’Economistes, l’alcalde ha reblat amb un to contundent i rotund que el seu govern aprovarà el pressupost del 2024 al plenari municipal del mes de març: “Afortunadament ha començat la seva tramitació i l’aprovarem el 22 de març. L’aprovarem”, ha insistit Jaume Collboni tot just començar la seva intervenció.

Més endavant, repreguntat per la rotunditat amb què preveu aprovar els comptes el mes vinent sense tenir garantits prou suports, Jaume Collboni ha descartat l’opció d’activar la via de la qüestió de confiança: “Espero aprovar el pressupost amb normalitat democràtica, arribant a acords amb els grups”. Per ara, el PSC només té el “sí” d’ERC —gràcies a l’acord d’aquest dilluns— mentre que els comuns van fer un “sí” en la primera votació, en espera de forçar Collboni a fer un acord de govern.