Emma Carrasco CN Sant Andreu
Foto: @rfen_oficial

El CN Sant Andreu ha estat el protagonista principal del Campionat d’Espanya Open d’hivern. Però també han destacat clubs barcelonins com el CE Mediterrani i el CN Barcelona a Sabadell aquesta setmana. Emma Carrasco i Nil Cadevall han aconseguit marques destacades i el club andreuenc ha batut el rècord d’Espanya dels 4×100 lliures femenins. També cal destacar un altre rècord, el dels 4×100 lliure mixtes del CE Mediterrani.

Els barcelonins han estat els protagonistes dels rècords del campionat

Els moments més destacats de les jornades ha estat els rècords que s’han aconseguit. Les andreuenques Marta González, Ainhoa Campabadal, Lidón Muñoz i África Zamorano s’han fet amb el rècord d’Espanya de clubs en 4x100m lliures, amb un temps de 3:43:05. El CE Mediterrani ha acabat segon en aquesta prova, però s’ha fet amb el primer lloc del podi i el rècord en la categoria de 4x100m lliures mixte amb Jacqueline Kylie, Patrick Cuen, Àlex Fernández i Valerie Valentine amb un temps de 3:48.85. Una altra protagonista del CE Mediterrani, Jacqueline Kylie, ha batut la marca del campionat en 50 i 200 m esquena.

Després dels resultats del certamen, el Sant Andreu ha aconseguit un total de 15 medalles. Dels altres dos equips barcelonins presents, el Medi ha sumat quatre metalls i el Barcelona, tres.

La natació catalana, nominada als premis europeus 2023 de la LEN
El waterpolo i l’artística catalana tenen sis candidats als premis europeus de natació

Una Emma Carrasco imbatible

Els esportistes del CN Sant Andreu que més han destacat en aquest campionat han estat Emma Carrasco i Nil Cadevall. Carrasco ha aconseguit torna a batre el seu registre personal en 4 segons en els 400 estils lliures, una barbaritat parlant d’un campionat que no classifica per als Jocs Olímpics, a diferència dels que es faran a Palma, el mes de juny. Un rècord estatal per als del barri de Sant Andreu ha estat el de Nil Cadevall, que s’ha fet amb la MMN 18 (millor marca nacional sub18) i mínima Euro júnior de la jornada 3 en els 50 m de braça.