vaga 26 febrer 2024 banca

Després de la manifestació de dimecres passat a Barcelona, els treballadors de la banca tornen a protestar amb una vaga parcial de dues hores aquest dilluns, 26 de febrer, de 8 a 10 h. És una aturada que convoquen per demanar una millora dels sous en el conveni col·lectiu, que s’està negociant. Serà la prèvia de cara a la vaga general del proper 22 de març, convocada pel sector financer, coincidint amb les Juntes d’accionistes de CaixaBank i Banc Santander.

Segons CCOO, a Catalunya hi ha un total de 22.000 persones convocades a fer vaga (152.000 en tot l’estat). Els sindicats afirmen que aquesta és una mobilització històrica, perquè mai no s’havia produït de forma simultània en Banca, Estalvi i Cooperatives de Crèdit.

Aturada històrica dels treballadors financers

En plena negociació del conveni, els sindicats CCOO, UGT i FIN acusen d’“enrocament i manca de voluntat” les patronals de la banca i demanen un increment salarial. Denuncien que, mentre que el sector financer acumula beneficis milionaris, els treballadors han perdut punts de poder adquisitiu en els darrers cinc anys.

Recorden també que a tot l’estat s’han acomiadat 25.000 empleats bancaris. Una situació que ha fet que les plantilles no siguin adequades, que es generi un “clima laboral insostenible, marcat per la pressió comercial i les càrregues de treball”.