vaga 27 febrer 2024 sad


(ACN) Les treballadores del Servei d’Atenció Domiciliària a Catalunya (SAD) duran a terme una vaga de quatre hores, en funció de cada torn, aquest dimarts, 27 de febrer. L’aturada l’ha convocat CCOO “davant l’estancament en la negociació del conveni” i després que la patronal estigui “enrocada en la seva proposta salarial”. Segons el sindicat, la plantilla ha arribat a una situació “desesperant” que requereix d’una resposta més “contundent”. A banda, la plantilla també farà una manifestació fins a la plaça Sant Jaume de Barcelona i també organitzarà diverses concentracions a Girona, Lleida i Reus. 

CCOO ha afirmat en un comunicat que cap de les empreses que gestiona el SAD a Catalunya ha sofert pèrdues econòmiques que justifiquin no implementar un increment salarial equivalent, com a mínim a la pujada de l’IPC.

Vaga parcial el 27 de febrer per la pujada salarial

En aquest sentit, CCOO ha indicat que es manté en el seu plantejament inicial de la pujada salarial, que es va presentar el 10 de maig del 2023 i que preveu un augment del 7,5 % per al 2023; un del 6 %, el 2024; del 8 %, el 2025 i la revisió de l’IPC més un 1,5 % d’increment.